Casa si Gradina

Camera perfect organizată

Trei încăperi mici într-un apartament la bloc – bucătăria, cele două băi. Şi o terasă. Aflate în aşteptarea unui design special, un echilibru între estetic şi funcţional, au fost transforma­te de echipa de arhitecţi Studio AE. Îţi arătăm rezultatul.

- PRODUCȚIE: Oana Monoran FOTO: arh. Sabin Prodan (Trying to do Art)

CUM ARATĂ BUCĂTĂRIA pe care ți-o dorești tu? Dacă ai ști că spațiul ei înseamnă nu mai mult de 10,15 metri pătrați, ce le-ai spune specialișt­ilor că îți dorești să găsești în ea? Proprietar­ii apartament­ului au știut că vor nuanțe de cupru, așa că arhitecții Aina Constantin și Andrei Ștefănescu, din echipa Studio AE, au integrat acest material ca accent în două variante. Pe de o parte, mai multe nuanțe de cupru-bronz oxidat sunt prezente în mozaicul de pe perete, o piesă de decor care aduce un aer special în întregul spațiu. Pentru mobilier, echipa de proiect a îmbinat suprafețe de lemn de fag, un blat din compozit (tip corian), MDF vopsit, iar pentru finisaje au ales metalul și nuanțele de gri texturat. „Conceptul pentru bucătărie a pornit de la ideea de a avea o atmosferă industrial-contempora­nă. Prima provocare a fost să acomodăm toate electrocas­nicele de gabarit mare într-un spațiu redus: frigider, boiler, centrală termică, cuptor, inclusiv o mașină de spălat vase. O altă provocare în execuție a fost masa rabatabilă”, explică arhitecții. Mobilierul este făcut pe comandă de Pentamob.

ÎN CELE DOUĂ BĂI predomină nuanța de cupru maro-roșcat. Ca detaliu, baia mare măsoară 5,7 metri pătrați, iar cea mică 3,4. Arhitecții au optat pentru finisaje cu aspect metalic în baia mai mică, unde un perete-accent separă zona cu chiuveta și vasul de WC de cea în care au fost amplasate mașinile de spălat. În baia mare, se observă gresia tip mozaic, iar zona de duș este delimitată vizual prin alt finisaj. Există și aici un perete finisat cu cupru, tot cu rol de delimitare. Ţi-au atras atenția și sanitarele, nu? Sunt Geberit, lavoarele sunt model Countertop oval cu un detaliu minimalist – fără preaplin vizibil – în baia mare. Iar în baia mică, poți vedea lavoarul și mobilierul model Modo, ambele toalete fiind din gama AquaClean, modelul Tuma Confort, cu clapetă de acționare Sigma 20. Detalii importante, în alegerea cărora arhitectul face diferența.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Bucătăria comunică direct cu terasa, de aceea a fost realizat acest corp pentru exterior cu rol de depozitare. În acelaşi stil.
Bucătăria comunică direct cu terasa, de aceea a fost realizat acest corp pentru exterior cu rol de depozitare. În acelaşi stil.
 ??  ??
 ??  ?? Detaliile fac diferenţa. Până la cel mai mic obiect, au fost alese decoraţiun­i care să respecte stilul industrial contempora­n.
Detaliile fac diferenţa. Până la cel mai mic obiect, au fost alese decoraţiun­i care să respecte stilul industrial contempora­n.
 ??  ?? Toate finisajele din spaţiul bucătăriei sunt de la Piastrelle CASA.
Toate finisajele din spaţiul bucătăriei sunt de la Piastrelle CASA.
 ??  ?? Vrei să colaborezi cu echipa Studio AE? E simplu, vezi mai multe proiecte şi date de contact pe www.studioae.ro
Vrei să colaborezi cu echipa Studio AE? E simplu, vezi mai multe proiecte şi date de contact pe www.studioae.ro
 ??  ??
 ??  ?? Spaţiile de depozitare sunt bine gândite. Cele patru corpuri de mobilier pe roţi fac spaţiul să fie mult mai uşor de gestionat şi să nu existe colţuri inaccesibi­le.
Spaţiile de depozitare sunt bine gândite. Cele patru corpuri de mobilier pe roţi fac spaţiul să fie mult mai uşor de gestionat şi să nu existe colţuri inaccesibi­le.
 ??  ?? Suprafeţel­e sunt relativ mici, desigur, dar prin noua amenajare au dobândit soluţii de depozitare foarte utile şi un design aparte.
Suprafeţel­e sunt relativ mici, desigur, dar prin noua amenajare au dobândit soluţii de depozitare foarte utile şi un design aparte.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania