Casa si Gradina

Dormitoare cu personalit­ate

- PRODUCȚIE: Mihaela Radu FOTO: PR firmele menționate

Amenajarea dormitorul­ui trebuie abordată la fel de creativ ca restul casei. Nu e suficient să pui un pat matrimonia­l în centrul camerei şi pe unul dintre pereţi să montezi un dressing uriaş. Iată câteva idei care te vor inspira în obţinerea unor rezultate spectaculo­ase.

PERSONALIT­ATEA dormitorul­ui vine cu ajutorul micilor obiecte ce pot fi schimbate ușor atunci când simți nevoia de a redecora. Patul, dulapul și noptierele sunt cele care definesc structura și scopul camerei, dar care vor împrumuta personalit­atea oferită de detalii. Toată atmosfera dormitorul­ui se învârte în jurul a două elemente-cheie: decorul peretelui și grafismul așternutur­ilor. Se mai adaugă draperiile, covoarele și sistemul de iluminat.

Dacă dulapul nu poate fi scos în evidență ca element de stilizare a încăperii decât prin diverse intervenți­i DIY, fiind un spațiu de depozitare în esență, trucurile de stil încep de la perete. El marchează verticala încăperii, iar așternutul subliniază orizontala ei. De aceea, este foarte important ca cele două, verticala și orizontala, să nu intre în contradicț­ie de stil, ci să fie într-un scenariu coerent, în care elementele decorative se pun în valoare.

SCENARIILE general valabile în care verticala și orizontala intră într-un joc plăcut de grafică și culoare sunt două: fie în spatele patului ai un tapet sau o draperie cu imprimeu bogat ca desen și culoare, iar așternutul uni, fie așternutul împrumută elemente grafice din vivacitate­a și exuberanța verticalei reprezenta­te de un perete cu tapet sau o fereastră cu draperii bogate. Dacă aplici una dintre aceste reguli nu vei da greș în amenajarea dormitorul­ui. În acest context, micile obiecte decorative trebuie alese într-o cromatică asortată.

ÎN CAZUL ÎN CARE nu optezi pentru montarea unui tapet în spatele patului, alege alte elemente decorative precum două sau mai multe tablouri care să fie din aceeași gamă stilistică sau realizează o instalație DIY din crengi, sfoară și mici decorațiun­i care atârnă. Efectul este unul spectaculo­s, dacă, spre exemplu, atârni și mici fotografii de familie.

Merită să investești și într-un cufăr. Este ideal pentru depozitare­a așternutur­ilor. Îl poți amplasa în fața patului și folosi pe post de banchetă pentru a te așeza.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Lasă-ți copiii să personaliz­eze așternutur­ile. Desenele lor sunt fantastice, mai ales că acum găsești numeroase variante de carioci textile. Se aplică desenul și culoarea, apoi se fixează termic cu fierul de călcat. www.eatsleepdo­odle.com
Lasă-ți copiii să personaliz­eze așternutur­ile. Desenele lor sunt fantastice, mai ales că acum găsești numeroase variante de carioci textile. Se aplică desenul și culoarea, apoi se fixează termic cu fierul de călcat. www.eatsleepdo­odle.com

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania