Casa si Gradina

Răsfăț de primăvară

- PRODUCȚIE: Puskai Melinda • FOTO: anniesloan.com

Primăvara a venit cu adevărat. Orice s-ar ascunde în spatele ei, soarele, buburuzele, cântecul păsărilor ne încarcă de energie. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de schimbare. Trăim vremuri de nedescris, în continuă schimbare, doar căminele sunt stabile, pline de viaţă. Amenajaţi-le pe placul vostru, să vă simţiţi acasă în fiecare colţişor. Acum, prin intermediu­l internetul­ui, aveţi toate soluţiile la îndemână, de la tutoriale la game de produse potrivite pentru orice suprafaţă.

BUCĂTĂRIA ESTE inima casei. Trebuie să o îngrijim, să fie totdeauna familiară, călduroasă, chemătoare. Vă călăuzesc printr-o bucătărie simplă, spectaculo­s redecorată. Dacă alegeți produse adecvate, totul o să fie ca o joacă de copil. Vă dăm niște idei!

Aproape fiecare părticică a acestei bucătării a fost recondițio­nată cu ajutorul produselor Annie Sloan, de la mobilă la pereți, chiar și rafinament­ul scaunului. Prima dată trebuie să alegem o cromatică, iar aici nuanțele de albastru au căpătat rolul principal, îmbinate cu naturalețe­a cuprului.

PEREȚII SUNT VOPSIȚI cu vopsele de perete Annie Sloan lavabile, răzuibile și foarte durabile, perfecte pentru suprafețe solicitate, cum ar fi bucătăria! Sunt robuste, netede, ușor de folosit, cu un finisaj mat luxos. Cele două nuanțe de albastru se completeaz­ă perfect. Anul acesta, albastrul profund este culoarea anului – din gama

Annie Sloan, nuanța Napoleonic Blue îi corespunde. Această culoare s-a folosit aici pentru a defini atmosfera încăperii. Pentru a estompa nuanța stridentă, Annie a folosit Provence, un albastru turcoaz foarte plăcut. Mobila de bucătărie a fost vopsită cu Annie

Sloan Chalk Paint™ nuanța Paris Grey, un neutru superb care completeaz­ă bine culorile luminoase, apoi a fost ceruită. Nuanțele naturale de lemn sunt iarăși la modă și se pot îmbina în orice stil. Lemnul se poate recondițio­na ușor cu un strat de ceară. Dar dacă nu avem suprafețe de lemn, putem crea unele! Blatul a căpătat aspect de lemn de mahon tot prin vopsire și ceruire.

Însă elementele principale ale designului sunt scaunele, care au căpătat aceeași culoare ca și peretele, Napoleonic Blue. Ca formă nu sunt unele de remarcat, nevopsite s-ar pierde ușor în spațiu.

Annie însă le-a dat o culoare îndrăzneaț­ă, potrivită atmosferei pentru un look fresh. Datorită caracteris­ticii vopselei, scaunele nu necesită nici șlefuire, nici grunduire, deci se pot vopsi imediat după curățare. Ce economie de timp! După vopsire și ceruire au mai primit un mic detaliu care face tot designul să fie complet: „șosetele” strălucito­are realizate foarte simplu, cu o bandă de mascare și un pic de ceară metalizată Annie Sloan. Astfel, scaunele arată de parcă ar fi fost înmuiate în aur.

Laolaltă, aceste mici retușuri, care de altfel se pot realiza în decurs de doar câteva zile, reflectă o atmosferă curată și o limpezime care ne împrospăte­ază ori de câte ori bem o cafea, sau pregătim cu mare drag mâncare pentru familie. Răsfățați-vă de primăvară cu o bucătărie care vă inspiră!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania