Casa si Gradina

Lejer și aerisit

- PRODUCȚIE: Elena Mihăescu • FOTO: Diana Oros • AMENAJARE: fourdesign.ro

Un apartament ferit de zgomotul supărător al oraşului a fost amenajat de designerii de interior de la Four Design Studio pornind de la ceea ce se află în exteriorul lui: o curte frumoasă cu vegetaţie. Prin urmare, tema în jurul căreia s-a construit amenajarea a fost natura.

DE LA BUN ÎNCEPUT, beneficiar­ii au înțeles foarte bine că, în primul rând, este important să stabilești o direcție coerentă pentru amenajare și că trebuie să o urmărești în întreg spațiul. Iar un designer este cea mai potrivită persoană care te poate ajuta. „De asemenea, și faptul că atmosfera rezultă nu din suma obiectelor frumoase integrate în amenajare, ci din relația care se creează între acestea și povestea pe care reușesc să o transmită”, spune designerul Raluca Pavel. Așa că în acest apartament vei putea observa o serie de obiecte de calitate, din seria celor pe care orice iubitor de design și le dorește în colecția lui.

DOUĂ ARTIFICII SAU, mai bine spus, soluții ingenioase au fost folosite în hol pentru a obține mai mult spațiu: dulapul din living a fost prelungit aici „din nevoia de a crea mai multe spații de depozitare necesare beneficiar­ilor, însă am ales să îl placăm cu oglindă ca să oferim impresia unui culoar cu o lățime mai mare și pentru a se putea reflecta modelul tapetului amplasat pe peretele opus. Tot în colaborare cu Designick Mob am creat și consola de aici care, împreună cu tablourile din licheni de la Green Mood, reprezintă un capăt de perspectiv­ă primitor încă de la intrare”, completeaz­ă designerul. Pentru că holul este foarte lung, tapetul nu a fost aplicat pe toată lungimea, iar pentru a crea senzația unor ferestre prin care poți privi peisajul unei păduri, au fost folosite ramele metalice care încadrează bucăți de tapet.

„Fiecare membru al familiei şi-a dorit o culoare diferită pentru elementele care îl reprezenta­u: albastru pentru el, roz pentru ea şi accente de galben pentru fetiţă. din fericire, culorile s-au potrivit foarte bine împreună!”

PALETA CROMATICĂ proaspătă și luminoasă, cu cele trei culori care îi reprezintă pe proprietar­i, se vede cel mai bine în bucătărie: „În realizarea mobilierul­ui am avut grijă să includem cele trei culori definitori­i: albastru, roz și galben, însă doar ca accente, lăsând corpurile de mobilier prepondere­nt albe pentru a nu aglomera spațiul”, completeaz­ă Raluca Pavel. Dulapurile cu sertare adânci, dispuse pe verticală, până la tavan, sunt soluția ideală atunci când ai nevoie să optimizezi spațiul din bucătărie. Întreg mobilierul bucătăriei a fost realizat de Designick Mob după schițele și randările designeril­or.

SPAȚIUL DORMITORUL­UI trebuia să fie și el eficientiz­at la maximum, așa că soluția aici a fost mobilierul realizat pe comandă, ținându-se cont de nevoile de depozitare ale proprietar­ilor. Tăblia patului, elementul care conferă un plus de dinamism camerei, a fost realizată de Four Design Studio, din panouri textile. Camera fetiței este inspirată de o căsuță din pădure. „Încăperea este împărțită într-o zonă de relaxare și joacă și o zonă de studiu cu un birou, spații de depozitare specifice și elemente interactiv­e precum: norișori realizați din vopsea pe care se poate desena cu creta și stickerul cu cerb realizat de Caiverzipe­pereti, pe care, de asemenea, se poate desena”, completeaz­ă Raluca Pavel.

Corpul de iluminat este inspirat de arta origami şi reprezintă creaţia celor de la lightplay, păstrând ideea unghiurilo­r ascuţite şi a triunghiur­ilor care se regăsesc în toată casa.

 ??  ?? În living sunt câteva elemente de impact: lustra Vertigo achizițion­ată prin Atelier Anda Roman sau scaunul negru creat de Philippe Starck, achizițion­at prin Senso Days. Comoda TV și dulapul au fost realizate pe comandă în colaborare cu Designick Mob, conform schițelor designerul­ui. Canapeaua este de la Mobila Dalin.
În living sunt câteva elemente de impact: lustra Vertigo achizițion­ată prin Atelier Anda Roman sau scaunul negru creat de Philippe Starck, achizițion­at prin Senso Days. Comoda TV și dulapul au fost realizate pe comandă în colaborare cu Designick Mob, conform schițelor designerul­ui. Canapeaua este de la Mobila Dalin.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Tapetul cu copaci din hol exprimă încă de la intrare tema centrală a apartament­ului. Tablourile cu mușchi natural sunt un plus de prospețime la interior.
Tapetul cu copaci din hol exprimă încă de la intrare tema centrală a apartament­ului. Tablourile cu mușchi natural sunt un plus de prospețime la interior.
 ??  ?? Cu silueta ei minimalist­ă, pasărea Eames din lemn și oțel negru este unul dintre cele mai iconice obiecte de design ale secolului trecut.
Cu silueta ei minimalist­ă, pasărea Eames din lemn și oțel negru este unul dintre cele mai iconice obiecte de design ale secolului trecut.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Cele trei scaune Kalenda Master create de designerul de origine franceză Philippe Starck sunt atracția bucătăriei.
Cele trei scaune Kalenda Master create de designerul de origine franceză Philippe Starck sunt atracția bucătăriei.
 ??  ?? Pe lângă cele trei nuanțe pastelate de albastru, roz și galben, designerul a folosit mult alb și negru. Negrul este doar ca accent, iar albul se regăsește în piesele mari de mobilier, deoarece spațiul nu este foarte generos, iar atmosfera trebuia să fie aerisită.
Pe lângă cele trei nuanțe pastelate de albastru, roz și galben, designerul a folosit mult alb și negru. Negrul este doar ca accent, iar albul se regăsește în piesele mari de mobilier, deoarece spațiul nu este foarte generos, iar atmosfera trebuia să fie aerisită.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Măsuța de machiaj este achizițion­ată de la Mobexpert, iar scaunul de la The Home.
Măsuța de machiaj este achizițion­ată de la Mobexpert, iar scaunul de la The Home.
 ??  ??
 ??  ?? Patul și dulapul au fost desenate de echipa Four Design Studio și transpuse în realitate de Designick Mob.
Patul și dulapul au fost desenate de echipa Four Design Studio și transpuse în realitate de Designick Mob.
 ??  ?? Biroul este de la Jysk (jysk.ro), iar scaunul, rafturile în formă de căsuțe și veioza sunt de la The Home (www.thehome.ro).
Biroul este de la Jysk (jysk.ro), iar scaunul, rafturile în formă de căsuțe și veioza sunt de la The Home (www.thehome.ro).
 ??  ??
 ??  ?? Ambele băi erau finisate și mobilate în momentul în care designerii au preluat amenajarea, așa că intervenți­ile lor au fost minime. Corpul de mobilier pentru lavoar a fost schimbat pentru pentru a-l adapta nevoilor fetiței, care este principalu­l utilizator al acestei băi.
Ambele băi erau finisate și mobilate în momentul în care designerii au preluat amenajarea, așa că intervenți­ile lor au fost minime. Corpul de mobilier pentru lavoar a fost schimbat pentru pentru a-l adapta nevoilor fetiței, care este principalu­l utilizator al acestei băi.
 ??  ?? Nici în baia mare nu au putut schimba finisajele și mobilierul, în afara corpului pentru lavoar care a fost înlocuit cu unul nou, în nuanțe deschise de lemn, de la Delta Studio.
Nici în baia mare nu au putut schimba finisajele și mobilierul, în afara corpului pentru lavoar care a fost înlocuit cu unul nou, în nuanțe deschise de lemn, de la Delta Studio.
 ??  ?? Pentru că schimbarea plăcilor ceramice deja existente presupunea un buget prea mare, designerii au ales să le vopsească. Au creat de asemenea, pe plafon, un joc dinamic de linii în nuanțe diferite.
Pentru că schimbarea plăcilor ceramice deja existente presupunea un buget prea mare, designerii au ales să le vopsească. Au creat de asemenea, pe plafon, un joc dinamic de linii în nuanțe diferite.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania