Casa si Gradina

Șemineu în living, la bloc

- PRODUCȚIE: Oana Monoran • FOTO: Iulia Ştiru Interior Design

De cele mai multe ori, secretul unui spaţiu reuşit stă în câteva accente care atrag atenţia şi fac ca totul să se aranjeze minunat în completare­a lor: canapeaua perfectă, o lucrare de artă, un şemineu amplasat într-un living. Acesta este unul dintre acele spaţii.

TOTUL E NOU în acest apartament de trei camere din Bucureşti, de la finisaje, până la micile decoraţiun­i. Conceptul îi aparţine designerul­ui de interior Iulia Ştiru (www.iuliastiru­design.com), care cu un buget de 16.000 de euro a transforma­t cei 80 de metri pătraţi într-un foarte plăcut spaţiu gata de locuit. „Am descoperit un spaţiu cu potenţial, gata să îmbrace haine noi pentru beneficiar­ii săi. M-a atras înălţimea ferestrelo­r şi modul în care se deschide întreg livingul atunci când intri în apartament. Punctul focal este suprafaţa vitrată generoasă, care îţi oferă o senzaţie plăcută chiar de la intrare”, afirmă Iulia Ştiru.

LÂNGĂ CANAPEAUA de un galben solar ca piesă protagonis­tă, tonurile neutre din living îi conferă spaţiului un aspect luminos şi aerisit. În cei 80 de metri pătraţi, cele două zone - de zi şi de noapte - sunt bine delimitate. De la holul de dimensiuni reduse de la intrare, treci în dining şi în living, iar apoi amenajarea te conduce spre cele două dormitoare. Din living, accesul către bucătărie şi baie se face printr-un hol de distribuţi­e, iar în capătul culoarului se află cele două dormitoare şi un alt grup sanitar. Geamurile mari asigură lumină naturală pe tot parcursul zilei şi au şi rol de acces spre balconul apartament­ului.

Şemineul electric a fost dorinţa proprietar­ei. Inedit pentru un apartament la bloc, nu? Designerul Iulia Ştiru a ales un model cu linii simple, foarte îngust, şi i-a găsit locul potrivit în zona de luat masa.

„BUCĂTĂRIA ARE configuraţ­ia multor bucătării de bloc. Am optat pentru un mobilier în linie, în care au fost încastrate toate electrocas­nicele: frigider, maşina de spălat vase, plita electrică şi cuptorul. Pe partea opusă se află amplasată o zonă de luat masa minimală sau, mai bine zis, un snack-bar pentru două persoane”, explică designerul. Tot mobilierul este amplasat aici la semiînălţi­me, la 90 cm, iar scaunele din catifea albastră au fost alese special pentru a se alinia. Un accent practic este sistemul de depozitare cu şine, de pe perete.

TABLOURILE din living şi dormitorul matrimonia­l sunt reproducer­i ale picturilor artistei Amy Judd, realizate pe comandă, iar tabloul de aici, din dormitorul mic, este o imagine care i-a atras atenţia designerul­ui într-un search online. A ales să îl pună în evidenţă prin pereţii gri antracit. „Noptierele au venit ca o completare a gamei cromatice din tablou - roz şi verde. Sunt şi piese de mobilier funcţional­e, întrucât capacul se ridică şi se transformă în spaţii de depozitare. În faţa patului, am ales poliţe metalice de la IKEA pe care am aranjat decoraţiun­i şi un tablou”, afirmă Iulia Ştiru.

ÎN DORMITORUL matrimonia­l sunt aceleaşi tonuri plăcute de albastru. Dulapul generos realizat la comandă într-o nişă a spaţiului gândită din construcţi­e are fronturi placate cu oglindă, pentru a crea senzaţia de spaţiu. Caloriferu­l este discret mascat cu o poliţă amplasată deasupra lui, care serveşte astfel ca suport pentru principala decoraţiun­e a camerei, tabloul. În ambele dormitoare, paturile au fost comandate pe www.homewish.ro, cu tăblie tapiţată, gri. În ambele încăperi, corpurile de iluminat au un design în linii simple, metalice.

PENTRU CĂ FINISAJELE din baie erau deja montate în momentul în care designerul a preluat amenajarea, intervenţi­a în această încăpere a fost minimală. Suprafeţel­e în tonuri neutre nu se cereau modificate, iar sanitarele alese de constructo­ri erau de calitate şi frumoase. „Intervenţi­a mea aici a fost minoră. Am ales de la IKEA dulapul cu oglindă din zona lavoarului, de la magazine accesibile oricui elementele practice şi utile precum poliţele din zona căzii şi celelalte accesorii”, mai explică Iulia Ştiru. Dulapul suspendat cu fronturi din oglindă are dublă funcţie, oferind şi mult doritul spaţiu de depozitare.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Canapeaua din catifea arată senzaţiona­l, dar e şi practică, şi confortabi­lă. Prietenii pot rămâne peste noapte, piesa este una extensibil­ă.
Canapeaua din catifea arată senzaţiona­l, dar e şi practică, şi confortabi­lă. Prietenii pot rămâne peste noapte, piesa este una extensibil­ă.
 ??  ?? Şemineul e conectat la priză şi are şi funcţie de emitere a căldurii. În plus, poate reda sunetul lemnelor care trosnesc în foc.
Şemineul e conectat la priză şi are şi funcţie de emitere a căldurii. În plus, poate reda sunetul lemnelor care trosnesc în foc.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Un spaţiu primitor chiar de la intrare. Aici, masa rotundă se poate extinde, oferind destul loc şi ocazionali­lor invitaţi la cină.
Un spaţiu primitor chiar de la intrare. Aici, masa rotundă se poate extinde, oferind destul loc şi ocazionali­lor invitaţi la cină.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Nefiind o bucătărie mare, a fost accesoriza­tă minimal, dar te poţi bucura aici de toată tehnologia modernă care îţi simplifică viaţa acasă.
Nefiind o bucătărie mare, a fost accesoriza­tă minimal, dar te poţi bucura aici de toată tehnologia modernă care îţi simplifică viaţa acasă.
 ??  ?? Electrocas­nicele sunt perfect încastrate în mobilier, iar decoraţiun­ile au tonuri de culoare care subliniază designul general.
Electrocas­nicele sunt perfect încastrate în mobilier, iar decoraţiun­ile au tonuri de culoare care subliniază designul general.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Poliţele metalice sunt accente de efect. Veiozele din ambele dormitoare au fost achiziţion­ate de la Pepco şi IKEA.
Poliţele metalice sunt accente de efect. Veiozele din ambele dormitoare au fost achiziţion­ate de la Pepco şi IKEA.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? În cea de a doua baie a locuinţei, culorile alese sunt tot în tonuri discrete, iar micile accesorii vin ca o completare.
În cea de a doua baie a locuinţei, culorile alese sunt tot în tonuri discrete, iar micile accesorii vin ca o completare.
 ??  ?? Toate achiziţiil­e din apartament au fost făcute prin www.vivre.ro, IKEA, The Home, ARN Store, Mobexpert şi Pepco.
Toate achiziţiil­e din apartament au fost făcute prin www.vivre.ro, IKEA, The Home, ARN Store, Mobexpert şi Pepco.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania