Casa si Gradina

Scenariu cu farmec rustic irezistibi­l

- PRODUCȚIE: Dana Verescu FOTO: 123RF

Ideile de aranjament­e cu tentă rustică, în diferite combinaţii de plante de primăvară, în vase simple şi variate, atrag imediat atenţia şi sunt uşor de realizat în orice grădină.

RAZELE CALDE ale soarelui ne scot pe terasă și în grădină și ne trezesc cheful de amenajare. Cu ajutorul zambilelor, narciselor și lalelelor din ghivece puteți crea combinații de vis.

PRIMĂVARA ABIA AȘTEAPTĂ să ia startul. Calendarul poate fi devansat cu câteva zile sau chiar săptămâni cu ajutorul plantelor precultiva­te, cum sunt panseluțel­e, narcisele mici, năstureii sau miozotisul. Plantate în ghivece, aceste flori mici, dar puternice pot fi amplasate oriunde în grădină sau pe terasă. În acest sezon sunt la modă din nou vasele și aranjament­ele rustice. De asemenea, este apreciat și zincul, așa că nu uitați să completați aranjament­ele cu stropitori, vase vechi, găleți sau căni de lapte. Înainte de plantare faceți găuri în fundul vaselor, pentru scurgerea apei. Coșurile trebuie tapetate pe fund cu folie perforată, pentru a nu se deteriora din cauza pământului și a apei. O altă idee este să folosiți obiecte vechi din casă pentru a le umple cu flori sau pentru a completa aranjament­ele. Castroanel­e vechi și colorate care nu mai sunt folosite în bucătărie pot fi transforma­te în suporturi potrivite pentru plantele de primăvară. De asemenea, lădițele din lemn sau bucățile mari de scoarță de copac devin rapid vase pentru plante bulboase colorate. Dacă ați lăsat afară, peste iarnă, ghivecele rezistente la intemperii, acum ele au deja o patină atrăgătoar­e.

LOCURI POTRIVITE pentru plantele de primăvară se găsesc oriunde. Pe o băncuță, pe un scaun vechi sau lângă ușa de la intrare, petele de culoare atrag imediat atenția și aduc bună dispoziție. Ghivecele atârnate de gard sau amplasate lângă șopron colorează și cele mai anoste colțuri. Aveți o masă pe terasă? Atunci aici arată bine aranjament­ele colorate formate din plante bulboase, flori de sezon și tufe de primăvară!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania