Casa si Gradina

Luxul atinge cote practice inedite

- PRODUCȚIE: Mihaela Radu, Elena Mihăescu FOTO: Dana Drăgoi

%FTJHOVM USFCVJF Tƚ PGFSF TQFDUBDPM JBS %BOB %SƚHPJ ƘJ B BSƚUBU UBMFOUVM QFOUSV DB TDFOPHSBàB BNFOBKƚSJJ Tƚ QSJNFBTDƚ BSNPOJF DPFSFOƛƚ ƘJ VUJMJUBUF ÏOUS VO NPE JNQSFTJPOB­OU -VYVM ƘJ BDVSBUFƛFB TVQSBGFƛFM­PS BV GPTU DPPSEPOBUF­MF EFàOJUPSJJ BMF EFDPSƚSJJ

PE O STRADĂ liniștită din București, cu multe case și curți intime, am descoperit un interior spectaculo­s a cărui poveste ne-a spus-o chiar cea care l-a creat, arhitectul de interior Dana Drăgoi. Din primele discuții cu proprietar­ii, o tânără familie cu trei copii, Dana a înțeles că aceștia își doreau un stil modern, cu tușe minimalist­e și cu o imagine curată a interioare­lor, care să fie ușor de întreținut. În același timp, casa trebuia să fie confortabi­lă, primitoare și luminoasă. Astfel, designerul a apelat la tonuri de alb și la contraste din diferite sortimente de piatră, care se regăsesc și în ceramica italieneas­că folosită la placarea unor pardoseli și pereți. A avut grijă să ofere spectacol și să își pună amprenta în spațiile create.

PENTRU a îmbunătăți utilitatea și imaginea spațiilor, Dana a propus câteva intervenți­i. În living (care are adâncimea pe toată lățimea casei), arhitectul inițial al casei a propus un perete despărțito­r cam la o treime față de geamurile exterioare, urmând ca în fața peretelui să se așeze două fotolii și pe spatele lui televizoru­l. Dana a sugerat ca acel perete să nu mai fie ridicat, pentru a lăsa spațiul luminos și aerisit, iar propunerea de recomparti­mentare și mobilare din planul tehnic i-a convins pe proprietar­i că așa este mult mai bine. Amenajarea rezultată aici este ca un adevărat spectacol, cu detalii luxoase, care îi reprezintă foarte bine atât pe proprietar­i, cât și pe designer. Accesul în living se face pășind pe treaptă iluminată dedesubt, placată cu aceeași gresie regăsită și pe peretele din spatele canapelei, o imitație de marmură.

BUCĂTĂRIA se află în spatele ușii filo-muro (în dreptul imaginii cu personajul mitologic), pe care se continuă în living neîntrerup­t fototapetu­l de impact. Aici, Dana a gândit extra spații pentru depozitare, cu sertare încăpătoar­e sub blatul care se continuă paralel cu zona principală de gătit. Vara, accesul pe terasă se face de aici printr-o ușă culisantă generoasă, astfel că, uneori, bucătăria devine parte din terasă.

DACĂ la începutul articolulu­i aminteam de o primă intervenți­e de compartime­ntare menită să îmbunătățe­ască spațiul, a venit rândul acum să o menționăm pe cea de-a doua, din dormitorul matrimonia­l. Baia și dressingul fuseseră deja compartime­ntate cu cărămidă, iar patul ar fi urmat să fie poziționat cu spatele la ușile lor. După o discuție cu proprietar­ii, care își doreau accesul în baie prin dressing și au amintit că le plac hotelurile unde ușile din sticlă lasă vederea liberă între

dormitor și baie, Dana a reușit ceea ce ei credeau că nu ar mai fi fost posibil. A venit cu ideea ingenioasă de a dărâma pereții și de a propune un adevărat ecran neîntrerup­t de sticlă între dormitor și baie. A făcut baia mai lată decât dressingul, a făcut accesul în baie prin dressing și a închis totul cu uși de sticlă. În dressing, pentru un plus de rafinament și discreție, a ales uși fumurii. Față de cum a fost gândită baia în primă fază, prin noile idei ale Danei, proprietar­ii au câștigat o cadă, două dușuri în loc de unul singur, un WC separat cu ușă și o chiuvetă dublă în loc de una simplă. Designerul a poziționat patul invers față de cum fusese gândit de către arhitectul inițial al construcți­ei, cu fața către baie și cu tăblia pe peretele exterior al casei, perete care a fost foarte bine izolat și placat decorativ cu oglindă și corian traforat, care se completeaz­ă foarte bine cu fototapetu­l selenar adiacent.

ÎN ZONA de relaxare de la mansardă, amenajarea modernă gândită de Dana are un aer scandinav, fiind înviorată de accente de galben regăsit în perne, covor și fotoliul pentru citit. Toate culorile și materialel­e sunt perfect alese, astfel încât spectacolu­l amenajării să fie unul cu adevărat echilibrat. Și pentru că dintr-un așa interior luxos nu avea cum să lipsească minibarul pentru servirea băuturilor fine, Dana l-a integrat perfect, chiar la intrarea în această încăpere. Baia de aici, cu placări marmorate, este dotată cu un jacuzzi generos, la care accesul se face ușor prin treptele construite.

DANA spune că în amenajăril­e pe care le face încearcă mereu să surprindă, să fie mereu cu un pas sau doi înainte. „Cred că doar punând mult suflet și răbdare în ceea ce fac pot obține interioare de care nimeni nu se poate plictisi vreodată, unde utilitatea spațiului se îmbină cu preferințe­le beneficiar­ilor. Vreau să las în urma mea nu doar clienți pe deplin mulțumiți, ci și adevărate opere de artă în domeniul designului de interior.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Decorul arhitectur­al exterior al casei îi aparține tot Danei. Pe exterior, casa a fost îmbrăcată în tencuială de exterior și zone de ceramică ce imită piatra vulcanică și piatra mozaicată, cu lumini din loc în loc pentru confort pe timp de noapte. Pe jos este un covor de quartz, cu jocuri de cercuri care imprimă dinamism acestei zone, iar în capăt, unde se regăsește grădina urbană, Dana a propus și un colț pentru grătar.
Decorul arhitectur­al exterior al casei îi aparține tot Danei. Pe exterior, casa a fost îmbrăcată în tencuială de exterior și zone de ceramică ce imită piatra vulcanică și piatra mozaicată, cu lumini din loc în loc pentru confort pe timp de noapte. Pe jos este un covor de quartz, cu jocuri de cercuri care imprimă dinamism acestei zone, iar în capăt, unde se regăsește grădina urbană, Dana a propus și un colț pentru grătar.
 ??  ??
 ??  ?? Ansamblul de canapea cu masa de cafea și taburete a fost făcut în întregime pe comandă. Acestea sunt căptușite cu piele ecologică high quality.
Ansamblul de canapea cu masa de cafea și taburete a fost făcut în întregime pe comandă. Acestea sunt căptușite cu piele ecologică high quality.
 ??  ??
 ??  ?? Geamul exterior a fost lăsat cât mai liber, astfel că proprietar­ii au privire panoramică către grădina urbană care va fi mereu admirată, chiar și când se gătește în bucătărie.
Geamul exterior a fost lăsat cât mai liber, astfel că proprietar­ii au privire panoramică către grădina urbană care va fi mereu admirată, chiar și când se gătește în bucătărie.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Din 2015, Dana și-a format un stil inconfunda­bil indiferent de cerințele clienților, fie că este vorba despre proiecte rezidenția­le sau comerciale. Stilul ei se traduce prin căldura spațiilor, prin jocuri ample de lumini, contraste de culori și culori îndrăznețe, originalit­ate, amenajări artistice în care folosește cu mult curaj materiale cât mai noi și inovatoare, uneori chiar și în alte scopuri față de cele pentru care au fost gândite inițial.
Dana crede că totul trebuie să aibă o legătură vizuală și că fiecare unghi din încăpere trebuie să aibă un sens și o compoziție, iar acest lucru este foarte vizibil chiar în aceste camere.
Din 2015, Dana și-a format un stil inconfunda­bil indiferent de cerințele clienților, fie că este vorba despre proiecte rezidenția­le sau comerciale. Stilul ei se traduce prin căldura spațiilor, prin jocuri ample de lumini, contraste de culori și culori îndrăznețe, originalit­ate, amenajări artistice în care folosește cu mult curaj materiale cât mai noi și inovatoare, uneori chiar și în alte scopuri față de cele pentru care au fost gândite inițial. Dana crede că totul trebuie să aibă o legătură vizuală și că fiecare unghi din încăpere trebuie să aibă un sens și o compoziție, iar acest lucru este foarte vizibil chiar în aceste camere.
 ??  ?? În plus, Dana a ținut cont că movul este culoarea ei preferată, așa că a ales o mochetă mov, cu aer glamour, care se continuă inclusiv pe unul din pereții camerei.
În plus, Dana a ținut cont că movul este culoarea ei preferată, așa că a ales o mochetă mov, cu aer glamour, care se continuă inclusiv pe unul din pereții camerei.
 ??  ?? Dormitorul de mansardă al uneia dintre fete exprimă prin mai multe elemente dinamice că pasiunea ei principală este dansul.
Dormitorul de mansardă al uneia dintre fete exprimă prin mai multe elemente dinamice că pasiunea ei principală este dansul.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania