Casa si Gradina

Gusturi de altădată

- PRODUCȚIE: Elena Mihăescu FOTO: arhiva personală, iStockphot­o.com

#PHEBO /JDPMFTDV B SFOVOƛBU MB MPDVM EF NVODƚ ÏO EPNFOJVM CSPLFSBKVM­VJ QFOUSV B DVMUJWB MFHVNF QF VO NJD UFSFO EJO BQSPQJFSFB #VDVSFƘUJVM­VJ /PJ MF BN UFTUBU ƘJ FYBDU DB ÏO UJUMV OF BV SFBNJOUJU HVTUVSJMF EF BMUƚEBUƚ

de legume. Vedetele sunt roșiile, ele au ponderea cea mai mare, aproape 5 kg, restul sunt legumele coapte pe care le avem în grădină în funcție de sezon. Livrarea este gratuită pentru București sau în jurul orașului. Livrăm acasă sau la birou, dar fiind o fermă foarte mică suntem limitați la o livrare de 20 - 25 de lădițe.

Toamna facem suc de roșii și zacuscă la ceaun doar din legumele noastre, fără pic de conservanț­i. Singurul conservant pe care îl folosim este sarea. Mai facem pachete de vinete coapte și ardei capia copți, curățați, împachetaț­i, clienții doar trebuie să îi bage la congelator.

Cum a aflat lumea de voi?

Am început cu prietenii, apoi s-a dus vorba. Nu am făcut promovare mai deloc. Cei mai mulți clienți sunt din cercul scurt de prieteni. Odată ce duci o lădiță cu legume la un birou, văd și ceilalți colegi, care încearcă și revin cu comenzi. Am clienți fideli de șapte ani. Până acum am avut doar trei sau patru persoane nemulțumit­e de legumele noastre. Spre exemplu, cineva nu înțelegea de ce roșiile arată așa, pentru că se aștepta să fie toate le fel, cum sunt cele din supermarke­t. Roșiile pot fi mai lovite, mai urâte, dar nu frumusețea contează neapărat. Gustul și faptul că nu conțin chimicale sunt mai importante.

Te poți susține exclusiv din afacerea asta?

În ultimii doi ani mă susțin din afacerea asta. Am ajuns deja la maximum pe care pot să îl fac eu singur ca muncă. Mă gândesc la o asociere, toată afacerea trebuie dezvoltată pentru că avem cerere de două - trei ori mai mare decât producția. De cele mai multe ori, evităm să anunțăm pe Facebook că am început livrările pentru că nu am face față.

Poți afla mai multe despre legumele lui Bogdan de aici: www.facebook.com/gusturidea­ltadata

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? A pornit cu semințe tradiționa­le din zona României, pe care le-a luat de la banca de semințe din Suceava. Iar acum, roșiile lui uriașe sunt cele mai populare între comenzile clienților.
A pornit cu semințe tradiționa­le din zona României, pe care le-a luat de la banca de semințe din Suceava. Iar acum, roșiile lui uriașe sunt cele mai populare între comenzile clienților.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania