Casa si Gradina

Satisfacţi­i nemărginit­e

- Mihaela Radu

Toamna aceasta sărbătorim 14 ani de la prima apariție a revistei Casa și grădina. În toți acești ani, prin paginile revistei, am intrat în casele voastre cu idei cât mai îndrăznețe pentru a vă ajuta în amenajarea căminului mult dorit. Ne-ați scris, ne-ați întrebat, iar noi am încercat să răspundem cu sfaturi de la specialișt­i, designeri și arhitecți, dar ne-am pus și propriile idei pe tapet. O vom face în continuare!

Cu toții am pornit la drum cu inima cât un purice, mai ales atunci când ne-am propus schimbări radicale în regândirea unui spațiu sau construire­a unui habitat din temelii. Cu toții am avut sau avem nevoie de ajutor atunci când confortul familiei noastre depinde atât de mult de modul în care este amenajată casa în care locuim. Finalizare­a unui proiect, fie el de amenajări interioare, fie de grădinărit, reprezintă întotdeaun­a o mare împlinire, atât pentru beneficiar, cât și pentru cel care îl execută. De fiecare dată apar nenumărate provocări cărora trebuie să le faci față. Un exemplu în acest sens ne-a dat Luminița Cherebețiu, medicul din Târgu Mureș care a cumpărat o casă în satul Criț și a avut răbdarea de a o recondițio­na cu propriile idei, bazându-se pe meșteri locali, punând accentul pe fiecare detaliu și, mai ales, respectând valorile autentice țărănești pe care a vrut să le scoată la lumină din rugina timpului. A reușit, punând pasiune în tot ceea ce a făcut. În general, nu este ușor să-ți asumi proiecte ample, dar cu răbdare, alături de oamenii potriviți, rezultatul este garantat.

Scrie-ne despre experiențe­le trăite atunci când ți-ai renovat sau construit casa, iar povestea ta poate deveni subiect în revistă, într-o ediție viitoare.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania