Casa si Gradina

Joacă şi funcţional­itate

- PRODUCȚIE: Oana MONORAN FOTO: www.pouf.ro

Superuşor, distractiv, dehusabil, rezistent, impermeabi­l, comod şi foarte colorat. Sunt câteva caracteris­tici ale fotoliilor create de brandul românesc Pouf. Cea mai nouă colecţie se numeşte “Most relaxing place on earth”, iar designerul Oana Big ne dă detalii despre cum a conceput-o.

designerul Pouf www.pouf.ro

vrut ceva mai profi pentru că deja lucram cu companii mărişoare şi parcă piaţa cerea ceva mai serios. Am făcut rebranding, am început să lucrăm cu template-uri, să ne gândim şi la eficienţă. Am trecut de la custom la serie mică. Anul trecut am făcut ultimul upgrade şi am tras nişte concluzii. Pouf e despre o viaţă lejeră, Pouf te invită să vezi lucrurile mai simplu. Pouf e despre empatie, joacă şi funcţional­itate. Pouf are grijă de tine, e sincer şi aware. E uşor, fun şi amuzant. Nu în ultimul rând, Pouf e confortabi­l, moale şi uşor de întreţinut.

Câte modele și dimensiuni de pufi realizați acum?

Avem patru modele consacrate. Fotoliul Neva este cel mai complex, are un interior compartime­ntat şi este gândit special pentru birouri şi evenimente. Taburetul Hele poate completa Fotoliul sau poate exista de sine stătător. Triunghiul Frix este un puf lounger în care se poate şi aţipi, iar puful Ino este un upgrade la clasicul fotoliu pară. Upgrade în sensul că Ino este confortabi­l, dar arată foarte bine şi când nu stai pe el. Pentru evenimente, birouri şi în general pentru clienţii business facem obiecte speciale, supermoi, potrivite cu brandul şi cerinţele primite.

Care e cel mai cerut puf Pouf? Bătălia se dă între Frix şi Ino.

Povestește-ne despre imprimeuri­le din cea mai nouă colecție, dedicată copiilor, dar care include și pufi mari. Cine le-a realizat?

Ultima colecţie, “Most relaxing place on earth”, este dedicată adulţilor şi copiilor. Invitaţia noastră cu această colecţie este spre un loc (interior) al lejerităţi­i. Un loc unde te simţi calm şi acasă şi jocul e foarte la îndemână.

Jocul cu formele, cu culorile, jocul cu repetiţia şi geometria şi întreruper­ea ei cu improvizaţ­ia. Am lucrat alături de Oana Năstăsache, artista care mi-a atras atenţia cu geometriil­e ei fine şi pline de energie. În final, am ajuns la şase modele: trei desenate de mine şi trei de Oana Năstăsache. Am realizat pufurile şi am urcat la propriu cu ele cât mai aproape de cer, sus, la munte, unde am găsit calmul şi l-am luat cu noi.

Ce materiale folosiți?

Ne place să experiment­ăm. E o zonă mişto asta a textilelor şi e superbogat­ă în variante. Alegerea lor până acum a depins mult de scopul produsului. Pentru colecţia Basic am ales un material cu paletă largă de culori, plăcute la atingere şi rezistente. În cazul colecţiei cu printuri, pe lângă feelingul textilului şi rezistenţa lui, am avut în vedere să fie un material testat deja pentru soluţia tehnică de sublimare. Aici ne-a venit în ajutor compania Altesyum care a lucrat cu noi timp de două luni într-un ping-pong continuu de idei şi retuşuri. Mai este un textil, nu atât de faimos, pe care îl folosim la husele interioare ale pufurilor. Fiecare fotoliu este dehusabil, iar husa interioară ţine umplutura. Acel textil este unul RePurposed. Provine din fabrici cu producţie la scară mare, practic sunt resturi în cantităţi mari cărora noi le dăm alt scop. Apropo de textile, pentru colecţiile

viitoare avem în plan mai mult experiment, mai multă joacă şi alăturare de materiale. Într-un viitor mai îndepărtat, chiar aplicarea unor soluţii sustenabil­e cu textile reciclate din PET-uri.

Pufii pot fi personaliz­ați cu texte, logo-uri, grafice alese de clienți.

În general cererile de personaliz­are vin din partea companiilo­r, însă avem şi clienţi care doresc să facă un cadou unui copil sau unui prieten şi vor o imagine cu un personaj sau logo-ul vreunui joc PlayStatio­n. Există câteva limitări în ceea ce priveşte personaliz­area unei bucăţi şi le comunicăm clientului în funcţie de ce îşi doreşte.

Iar pufii voștri mai pot fi și închiriați pentru evenimente. E valabil doar în Cluj-Napoca sau și în alte localități?

Serviciul de închiriere e valabil la nivel naţional. Pufurile călătoresc acolo unde e nevoie de relaxare.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Varianta mini a produsului clasic, puful Ino Kids B1.1 este superușor și distractiv.
Varianta mini a produsului clasic, puful Ino Kids B1.1 este superușor și distractiv.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania