Casa si Gradina

Petrecerea de Halloween

- TEXT: Mihaela Radu PRODUCȚIE ȘI FOTO: BUT FIRST PARTY/www.projectnur­sery.com

Chiar dacă este o sărbătoare importată, copiii se bucură de fiecare dată. În grădiniţe a intrat de mult în obişnuinţă decorarea spaţiului tematic de Halloween, astfel încât poate deveni tradiţie şi acasă, iar distracţia e garantată.

DOVLECI IMPERIALI

În preajma zilei de Halloween magazinele vor fi pline de decorațiun­i tematice mai mult sau mai puțin inspirate, dar pentru a evita acea imagine de groază, cel mai bine e să confecțion­ezi alături de cel mic decorațiun­i drăguțe.

Vopsește un dovleac cu alb sau negru și folosește un portret al copilului drept element decorativ. Ia o poză, decupeaz-o, apoi stabilește-i conturul pentru a-l transpune pe dovleac. Lipește și o hârtie dantelată (pentru ornat deserturil­e) în jurul portretulu­i și vei avea un dovleac cu chipul celui mic.

PÂNZE DE PĂIANJENI

Orice copil se sperie de insecte, mai ales de păianjeni, așa că această sărbătoare e un prilej bun de-a familiariz­a copilul cu micile vietăți. Achizițion­ează câteva rame de goblen de diverse dimensiuni și pune-l pe cel mic să înnoade o rețea stelară de ele, cu ață neagră, precum în imagini. După ce a terminat, lipește tu capătul aței cu pistolul cu batoane de lipit (dacă mai târziu dorești să-ți recuperezi ramele poți să umezești suprafața de contact a lipiciului cu rama). Apoi așază ramele pe perete sau în dreptul ferestrei, precum o ghirlandă. Păianjeni vei găsi în magazine.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania