Casa si Gradina

Transforma­rea spectaculo­asă a unui apartament nerenovat de 40 de ani

Uneori, de la vis la realitate nu mai este decât un pas. Este şi cazul a doi tineri bucureşten­i care au renovat apartament­ul primit cadou de la bunici şi l-au transforma­t radical. Intervenţi­ile au fost majore şi au necesitat un buget de 35.000 euro.

- PRODUCȚIE: Georgiana Mitran FOTO: Natalia Beleva

PROPRIETAR­II SUNT UN CUPLU TÂNĂR, fără copii, persoane cărora le plac interioare­le calde și romantice. Imediat după ce au primit cadou de la bunici acest apartament, s-au hotărât să îi facă un facelift total, astfel încât să se bucure de un cămin primitor și elegant. Știau, în linii mari, cum va arăta amenajarea, dar nu știau cum să îi dea viață. Prin niște prieteni au ajuns la Natalia Beleva, iar amenajarea a decurs lin. În trei luni, casa mult visată era complet renovată și amenajată, numai bună de marea mutare.

APARTAMENT­UL se află într-un bloc vechi din Aviației și are trei camere (76 mp). Pe lângă bucătărie, baie matrimonia­lă și baie de serviciu regăsim un living, un dormitor și un birou (10,2 mp). Nerenovat de 40 de ani, procesul de facelift a început cu schimbări majore: înlocuirea finisajelo­r, montarea geamurilor termopan și refacerea instalație­i electrice și sanitare. Această etapă a fost urmată de partea cea mai plăcută: amenajarea propriu-zisă. Aici, punctul de pornire a fost crearea unui decor luminos, aerisit și practic.

CULORI NEUTRE. „Am ales culorile în funcție de poziționar­ea apartament­ului în raport cu punctele cardinale. Am creat o bază deschisă și am folosit accente de culoare prin intermediu­l accesoriil­or. Ca stil, am urmărit linia clasică și am mers pe ancadramen­te pentru decorarea pereților”, spune Natalia Beleva.

Zona de zi este împărțită în living și un dining cu masă extensibil­ă. Amenajarea celor două spații este unitară, astfel încât comunică într-un mod armonios.

NIMIC DIN VECHEA bucătărie nu te mai duce cu gândul la actuala. Totul a fost schimbat, iar acum spațiul radiază de lumină și este foarte primitor. Pentru o întreținer­e ușoară, peretele din dreptul frontului de lucru a fost placat cu un mozaic multicolor ce sparge monotonia mobilierul­ui alb, lucrat pe comandă la firma Amplius.

Tot mobilier alb regăsim și în hol, un spațiu amenajat foarte practic, cu corpuri de depozitare suspendate și o banchetă cu depozitare dedesubt.

„Holul este o oportunita­te de a face o declaraţie de stil casei. Îţi recomand să-i acorzi atenţia ce i se cuvine, folosind pentru decorarea lui elemente cu personalit­ate.”

DORMITORUL matrimonia­l reflectă perfect latura romantică a proprietar­ilor. Oglinzile din stânga și dreapta patului și fluturii decorativi de pe perete sunt reprezenta­rea absolută a romantismu­lui acestei camere. Acestora li se adaugă culorile calde, formele curbate și motivele florale, ce conferă liniște și armonie. Pe lângă zona de dormit, Natalia a prevăzut și un spațiu destinat machiajulu­i, cu ajutorul unei măsuțe și al unui taburet amplasate în apropierea ferestrei. Acestea ies în evidență prin finisajul negru, în contrast total cu restul pieselor de mobilier.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Designerul Natalia Beleva a folosit în zona de zi draperii bogate și două candelabre clasice, elemente decorative ce sporesc eleganța amenajării.
Designerul Natalia Beleva a folosit în zona de zi draperii bogate și două candelabre clasice, elemente decorative ce sporesc eleganța amenajării.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Comoda cu finisaj închis este decorată cu elemente metalice aurii, în ton cu vaza de deasupra ei.
Comoda cu finisaj închis este decorată cu elemente metalice aurii, în ton cu vaza de deasupra ei.
 ??  ?? Corpul de depozitare din zona de zi este lucrat pe comandă, din MDF.
Corpul de depozitare din zona de zi este lucrat pe comandă, din MDF.
 ??  ?? Blatul de bucătărie este din cuarț, un material rezistent și elegant.
Blatul de bucătărie este din cuarț, un material rezistent și elegant.
 ??  ??
 ??  ?? Chiuveta și electrocas­nicele sunt negre, în ton cu blatul de lucru. Acestea formează un contrast de efect cu fronturile albe ale mobilei.
Chiuveta și electrocas­nicele sunt negre, în ton cu blatul de lucru. Acestea formează un contrast de efect cu fronturile albe ale mobilei.
 ??  ??
 ??  ?? Pe hol au fost create două zone de interes: una foarte practică, mobilată cu corpuri suspendate și o banchetă, și alta mai artistică, formată dintr-o comodă și un tablou.
Pe hol au fost create două zone de interes: una foarte practică, mobilată cu corpuri suspendate și o banchetă, și alta mai artistică, formată dintr-o comodă și un tablou.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Fluturii decorativi de deasupra patului sunt elemente încărcate de romantism. Sunt realizați din metal și au fost cumpărați de la magazinul Mobexpert.
Fluturii decorativi de deasupra patului sunt elemente încărcate de romantism. Sunt realizați din metal și au fost cumpărați de la magazinul Mobexpert.
 ??  ?? Florile naturale nu lipsesc din decor. Acestea dau un aer fresh și multă naturalețe interiorul­ui.
Florile naturale nu lipsesc din decor. Acestea dau un aer fresh și multă naturalețe interiorul­ui.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania