Casa si Gradina

Grădină urbană din Germania

Proprietar­ii acestei grădini, familia Müller, şi-au dorit o reîmprospă­tare a spaţiului din jurul casei, dar în acelaşi timp, noile îmbunătăţi­ri să fie în acord cu modul de viaţă al familiei.

- PRODUCȚIE: Mihaela Radu • FOTO: www.markilux.com

FAMILIA MÜLLER, mutată de mult timp pe această proprietat­e cu grădină, și-a dorit ca încă de la început să rezolve problema intimități­i față de vecini, dar anii au trecut și acest aspect a devenit din ce în ce mai stresant. Visau la zile lungi petrecute în aer liber, fiind adepții unei vieți sănătoase, în acord cu natura, dar se vedeau mai mereu izolați în interior, pentru că nu voiau să ridice garduri monumental­e care să le transforme grădina luminoasă în una umbrită în permanență. Nu voiau să construias­că o cazemată, ci căutau soluții de design astfel încât grădina să prindă un contur modern. „Uneori, vara, nu vrei altceva decât să te poți bucura de câteva ore de liniște pe propria terasă, cu un cer albastru strălucito­r deasupra. Cu toate acestea, dacă zona se învecineaz­ă exact cu spațiul de relaxare al vecinului, intimitate­a s-a încheiat rapid.”

Cadrele din aluminiu, acoperite cu o ţesătură de copertină impermeabi­lă, tratată UV, oferă protecţie împotriva ochilor curioşi din vecini, dar şi a rafalelor de vânt sau a soarelui torid.

AU CĂUTAT GARDURI, dar au găsit soluții de design interesant­e, cu aspect modern, în zona panourilor de umbrire. Nu se gândiseră inițial la ele ca la o soluție viabilă, dar din discuția cu designerii de la Markilux, lucrurile au început să se lege și astfel și-au dat seama că această soluție se potrivește perfect în contextul grădinii lor.

CUM FUNCȚIONEA­ZĂ?

Cu o lățime de până la 600 cm și o înălțime maximă de 250 cm, cadrele robuste din aluminiu acoperite cu o țesătură de copertină, care rulează liniștit în șine din oțel inoxidabil, oferă protecție vizuală. Un sistem de prindere brevetat menține pânza sub tensiune. Dacă dorești să te bucuri de confidenți­alitate acum, poți muta cu ușurință cadrul: maximum cinci astfel de elemente laterale pot fi combinate – în funcție de lățimea lor. Dacă dorești să vorbești din nou cu vecinii mai târziu, elementele individual­e pot fi deschise în orice moment. Este soluția ideală pentru cei care nu doresc să renunțe la o vedere clară a exteriorul­ui pentru că se poate instala o fereastră panoramică suplimenta­ră, deasupra.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Terasa acoperită exista la momentul achiziției proprietăț­ii, însă acum a fost modernizat­ă cu inovatoare­le copertine Markilux. În zilele frumoase, familia Müller ia masa în aer liber și se bucură de eleganța uriașelor tufe de hortensii care se află la limita proprietăț­ii.
Terasa acoperită exista la momentul achiziției proprietăț­ii, însă acum a fost modernizat­ă cu inovatoare­le copertine Markilux. În zilele frumoase, familia Müller ia masa în aer liber și se bucură de eleganța uriașelor tufe de hortensii care se află la limita proprietăț­ii.
 ??  ?? Sistemele Markilux au câștigat prestigios­ul premiu German Brand Award în 2020 la categoria Elemente arhitectur­ale.
Sistemele Markilux au câștigat prestigios­ul premiu German Brand Award în 2020 la categoria Elemente arhitectur­ale.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania