Casa si Gradina

Un studio atemporal cu piese scandinave

Accentele aurii, discrete, ce-i drept, ale acestei amenajări nu îţi sar imediat în ochi, dar cu siguranţă fac amenajarea să pară cu adevărat fermecătoa­re!

- PRODUCȚIE: Elena Mihăescu • FOTO: iStock / GETTY

CUM FACI să ai în aceeași cameră: sufragerie, bucătărie și loc pentru luat masa? Delimitând spațiul inteligent, cu ajutorul pieselor de mobilier bine alese, exact așa cum s-a întâmplat în acest studio cochet. Mulți, poate cam prea mulți oameni tind să își aglomereze casele nu doar cu multă mobilă, dar și cu multe covoare, perdele, perne, păturici. Ei bine, acest studio este pentru noi un exemplu de bună practică, deoarece este aerisit, luminos, bine compartime­ntat și mobilat cu piese care nu își pierd niciodată farmecul. Mobilierul scandinav are această proprietat­e pe care nimeni nu i-o poate nega: este atemporal și se potrivește în orice amenajare (aproape) chiar dacă nu face parte dintr-un set clasic.

DE AICI, AMENAJAREA se poate țese singură. Zona de interes a studioului s-a format în jurul canapelei și a peretelui cu zidăria la vedere. Bufetul vechi pe care este așezat televizoru­l, ramele cu diferite ilustrații, plantele cu frunze mari, în ghivece de lut și alte câteva mici obiecte completeaz­ă amenajarea, fără a o aglomera. Lumina soarelui intră nestingher­ită aici, pe tot parcursul zilei, pentru că nu sunt perdele care să o filtreze.

Într-un colţ, un fotoliu confortabi­l şi o măsuţă de cafea servesc drept spaţiu de lectură sau de relaxare pur şi simplu, iar în restul camerei a rămas destul loc pentru zona de luat masa.

ÎN CEA DE-A DOUA cameră și-au găsit locul două spații diferite: dormitorul și biroul. Peretele din spatele tăbliei, vopsit într-o nuanță foarte plăcută de turcoaz, este accentul care atrage atenția de cum intri, iar cele două lămpi suspendate în formă de ghindă asigură lumina pe timpul serii. Este de ajuns să întorci privirea de aici și vei vedea imediat zona biroului. Masa este destul de mică, iar pentru organizare­a documentel­or, peretele s-a dovedit a fi spațiul perfect.

Sigur, te vei întreba: unde se găteşte în această casă? Vezi cuptorul integrat în mobilier? Pentru alte cerinţe, există şi o plită electrică!

ZONA BUCĂTĂRIEI se remarcă prin câteva detalii bine alese. Atât blatul de lucru, cât și panourile antistropi au efect de marmură – ceea ce imprimă amenajării o notă elegantă. Frigiderul a fost ales negru tocmai pentru a se confunda cu peretele în care a fost integrat. Iar pentru partea de depozitare au fost alese dulapuri suspendate, desfășurat­e pe aproape toată suprafața peretelui.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Peretele cu cărămidă aparentă a dictat felul în care au fost poziționat­e piesele de mobilier: canapeaua de catifea aliniată la linia acestuia, în fața televizoru­lui. Plantele verzi fac un contrast frumos pe fundalul lui roșiatic.
Peretele cu cărămidă aparentă a dictat felul în care au fost poziționat­e piesele de mobilier: canapeaua de catifea aliniată la linia acestuia, în fața televizoru­lui. Plantele verzi fac un contrast frumos pe fundalul lui roșiatic.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Accentele aurii contrastea­ză plăcut cu pata mare de culoare care este peretele turcoaz. Nici de aici nu puteau lipsi plantele!
Accentele aurii contrastea­ză plăcut cu pata mare de culoare care este peretele turcoaz. Nici de aici nu puteau lipsi plantele!
 ??  ?? Pentru organizare­a documentel­or s-a folosit un suport special, fixat în perete. Culoarea lui nu este întâmplăto­are, căci în cameră vei mai vedea mici accente similare.
Pentru organizare­a documentel­or s-a folosit un suport special, fixat în perete. Culoarea lui nu este întâmplăto­are, căci în cameră vei mai vedea mici accente similare.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania