Casa si Gradina

Tavan din beton aparent? Da!

- PRODUCȚIE: Elena Mihăescu • FOTO: Cătălin Georgescu • PROIECT: Kulcuș Design

Când vezi un apartament cu tavan din beton aparent, mai mult CA SIGUR ACESTA FACE PARTE DIN SERIA DE PROIECTE REZIDENţIA­LE URBAN SPACES. PROIECTELE LOR AU O AMPRENTă PUTERNICă, PE CARE TE INVITăM Să O DESCOPERI ALăTURI DE ECHIPA KULCUş DESIGN, CARE S-A ocupat de amenajarea unuia dintre apartament­e.

PROPRIETAR­II acestui apartament, un cuplu tânăr, pasionat de călătorii, boardgames și plante au știut de la început că pentru amenajarea noii lor case vor să lucreze alături de arh. Anca Ionescu și arh. Alexandra Nicolau, echipa Kulcuș Design. „Ne-am cunoscut la dezvoltato­rul complexulu­i în care se află apartament­ul, ne-am plăcut încă de la prima întâlnire și astfel au decis să colaboreze cu noi pentru amenajare. Și-au dorit o casă prietenoas­ă, dar în același timp funcțional­ă, care să acomodeze atât spații de relaxare, cât și pentru lucru, căci unul dintre proprietar­i lucrează de acasă”, spun cele două arhitecte. Finisajele au venit odată cu apartament­ul, iar amenajarea lui a durat aproximati­v trei luni: „Am început la mijlocul lui septembrie și de Crăciun erau în noul Kulcuș”. Cea mai mare provocare a fost integrarea a patru zone diferite într-un singur spațiu. În camera de doar 27 mp și-au găsit locul: zona de masă, zona de relaxare, cea pentru citit și biroul, alături de bar, televizor și pick-up cu discuri.

Masa, scaunele şi fotoliul sunt de la The Home, canapeaua este Euromobila, corpurile de iluminat suspendate şi cel de plafon sunt de la Domicilio, iar corpul cu braţe este de la Arnstore.

BETONUL APARENT te poate duce cu gândul imediat la o amenajare industrial­ă, poate chiar rece, dar acest lucru poate fi evitat cu ușurință alegând culorile și materialel­e potrivite. Mai trebuie spus că betonul aparent este un material care merită să fie exploatat mai mult: în cele mai multe construcți­i are un rol de bază, dar este prea puțin vizibil ulterior. Așadar, echipa Kulcuș a ales să îl păstreze exact în forma livrată de dezvoltato­r, pentru a crea un „contrast plăcut”.

CUM SPUNEAM și la început, proprietar­ii sunt iubitori de plante, așa că acestea nu aveau cum să lipsească din bucătărie. Se știe că fiecare frunză nouă este un motiv de bucurie pentru iubitorii plantelor. Ghivecele și-au găsit locul pe rafturi, printre condimente și castroane. Bucătăria cu dimensiuni medii este perfectă pentru serile de gătit alături de prieteni și relaxare. „Aici a trebuit să facem loc plantelor, castroanel­or, paharelor și cănilor pe care unul dintre proprietar­i le colecțione­ază. Sunt foarte drăguțe și merită să stea la vedere! Nu este o bucătărie mare, dar nici foarte micuță”, adaugă cele două arhitecte.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Arh. Anca Ionescu
Arh. Anca Ionescu
 ??  ?? Arh. Alexandra Nicolau
Arh. Alexandra Nicolau
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Un alt avantaj al apartament­ului îl reprezintă ferestrele de mari dimensiuni, prin care intră lumina soarelui pe toată durata zilei.
Un alt avantaj al apartament­ului îl reprezintă ferestrele de mari dimensiuni, prin care intră lumina soarelui pe toată durata zilei.
 ??  ?? Unul dintre finisajele cu care a venit apartament­ul este parchetul stratifica­t de la Natural Wood Floor care conferă căldură amenajării.
Unul dintre finisajele cu care a venit apartament­ul este parchetul stratifica­t de la Natural Wood Floor care conferă căldură amenajării.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Rafturile funcționea­ză ca un excelent spațiu pentru depozitare­a cărților și a plantelor și, în același timp, delimiteaz­ă două zone diferite ale livingului. Atât biroul, cât și rafturile au fost executate de The Metal.
Rafturile funcționea­ză ca un excelent spațiu pentru depozitare­a cărților și a plantelor și, în același timp, delimiteaz­ă două zone diferite ale livingului. Atât biroul, cât și rafturile au fost executate de The Metal.
 ??  ?? Munca de acasă nu mai este o simplă idee din viitor, așa că amenajarea unui birou a fost una dintre cerințele proprietar­ilor. Spațiul este integrat în living și oferă și intimitate.
Munca de acasă nu mai este o simplă idee din viitor, așa că amenajarea unui birou a fost una dintre cerințele proprietar­ilor. Spațiul este integrat în living și oferă și intimitate.
 ??  ??
 ??  ?? O nișă a devenit locul perfect pentru un bar (executat de Except Custom Solutions), unde colecția de vinuri poate sta la vedere. Și da, este atracția musafirilo­r, care dacă se uită un pic mai atent, observă aparatul de aer condiționa­t mascat și integrat subtil în amenajare.
O nișă a devenit locul perfect pentru un bar (executat de Except Custom Solutions), unde colecția de vinuri poate sta la vedere. Și da, este atracția musafirilo­r, care dacă se uită un pic mai atent, observă aparatul de aer condiționa­t mascat și integrat subtil în amenajare.
 ??  ?? PE JOS ESTE terrazzo de la Osmyum, material care a venit odată cu apartament­ul. Mobilierul de aici este din MDF vopsit negru și a fost realizat de Kitchen Expert.
PE JOS ESTE terrazzo de la Osmyum, material care a venit odată cu apartament­ul. Mobilierul de aici este din MDF vopsit negru și a fost realizat de Kitchen Expert.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania