Cosmopolitan Man

PROGRAMUL ANTISTRES

-

Stresul este una dintre cele mai frecvente cauze ale apariţiei unor boli, printre care și cele asociate inimii, precum arteroscle­roza (acumularea de depozite de grăsime pe artere), infarctul de miocard si tensiunea arterială ridicată. De asemenea, stresul poate declanșa fibrilaţia atrială, contracţii­le ventricula­re premature și alte forme de aritmie. Adoptă un program de combatere a stresului în doar 24 de ore

7:00 ORA CREIERULUI Abia te-ai trezit și simţi că ești capabil să iei toată lumea în piept. Dar cel mai potrivit ar fi să te concentrez­i asupra sănătăţii creierului, cu o jumătate de oră de exerciţii fizice ușoare, combinate cu meditaţie sau controlul respiraţie­i.

8:00 CEDEAZĂ TRECEREA Poate ţi se pare o chestie insignifia­ntă, dar faptele bune pot face minuni pentru sănătatea noastră mintală datorită semnalelor pozitive transmise către creier, fie că faci un gest nobil în trafic sau cumperi o cafea colegei de birou.

11:00 ȘI ÎNCĂ O CAFEA... Dacă tot a venit vorba despre cafea, există studii care încurajeaz­ă consumul acesteia în grup, mai degrabă decât de unul singur, deoarece socializar­ea (fie ea și condiţiona­tă de distanţare) elimină stresul. Un studiu a descoperit, de asemenea, că 5 cafele negre pe zi reduc riscul de boli de inimă, în timp ce alte date arată că o cafea fierbinte ar conţine mai mulţi antioxidan­ţi decât una rece.

13:00 HRANA ANTI-STRES Prânzul de la fast-food în birou, cu ochii în monitor? Nu-i de mirare că nu-ţi pică bine... O masă delicioasă, formată din fructe de mare preparate cu usturoi (porţi mască, deci ceilalţi nu te vor „mirosi”), sparanghel la abur cu unt și o salată cu avocado – alimente anti-stres, te poate umple de elan.

17:00 RUPE UȘA Orele petrecute peste program nu fac decât să-ţi sporească stresul acumulat peste zi. Un abonament la sală – dacă nu ai deja, mersul pe jos pentru o bună bucată din drumul spre casă sau o oră de mișcare în aer liber te pot face mai productiv dacă te apuci din nou de lucru. Dar nu te obișnui să faci ore suplimenta­re.

22:00 FĂ O LISTĂ Gândurile care nu te lasă să adormi pot fi așternute pe hârtie ( mă rog, ecran), și se pare că acesta este un remediu pentru insomnie dovedit știinţific. În plus, te vei simţi mult mai liniștit în zori, când vei ști exact ce ai de făcut.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania