Egyre magasabb béreket kérnek

A felsőfokú végzettségű pályakezdők legkevesebb 1600 lejt szeretnének Csíkszeredában

Csíki Hírlap - - AKTUÁLIS - ISZLAI KATALIN

A legtöbb hazai álláskereső 500 és 1000 euró, azaz mintegy 2300 és 4600 lej közötti fizetést szeretne – derül ki a Best Jobs állásközvetítő portál nemrég közzétett országos felméréséből. Hargita megyében lényegesebben visszafogottabbak az igények, ám legkevesebb 1600 lejt itt is elvárnak a kezdők, a szakmai tapasztalattal rendelkezők pedig kétezer lej fölötti béreket szeretnének.

Egyre magasabbak a fizetési elvárások Romániában: a Best Jobs állásközvetítő portál januártól arra kérte az oldalon munkát keresőket, hogy a feltöltött önéletrajzaikban tüntessék fel azt is, szerintük mekkora béreket érdemelnének a tudásuk és szakmai tapasztalatuk alapján. A felhívásnak több mint tízezren tettek eleget, így az ő válaszaikra alapozva készítették el a fizetési elvárásokra vonatkozó felmérést.

A nők igényei alacsonyabbak

A Best Jobs kutatása szerint a legtöbb álláskereső (36%) 500 és 1000 euró (2330-4660 lej) közötti fizetést szeretne, 28 százalékuk ezer és kétezer euró (4660-9325 lej) közöttit, 21 százalékuk pedig „megelégedne” 500 eurónál (2330 lej) kisebb összeggel is. A fennmaradó válaszadók (mintegy 15 százalék) kétezer lejnél magasabb fizetéseket jelöltek meg, akadtak közöttük olyanok is, akik még ötezer eurónál (23 300 lej) is többet szeretnének. A legmagasabb fizetési elvárásokat Bukarestből és Ilfovból jelölték meg, utánuk pedig a Nyugati-, a Közép- , az Északnyugati-, illetve az Északkeleti Régió álláskeresői következtek. A válaszadók 64 százaléka férfi volt, 36 pedig nő, és kiderült az is, hogy utóbbiak elvárásai számottevően alacsonyabbak: miközben a nők 29 százaléka 500 eurónál alacsonyabb fizetésért is munkába állna, a férfiaknál ez az arány csak 16,7 százalék. Az életkor tekintetében a fiatal válaszadók voltak többségben, és bár a 25 éven aluliak jelentős része 500 euró- nál kisebb összegért is dolgozna, a 25 és 30 év közötti válaszadók többsége már ezer és kétezer euró közötti bért szeretne.

Csíkszeredai elvárások

A pályakezdők és a kevés tapasztalattal rendelkező fiatalok elvárásai Hargita megyében sem alacsonyak – tudtuk meg Bakcsy Tündétől, a Csíki Vállalkozók Egyesületének ügyvezető igazgatójától. Mint mondta, a felsőfokú végzettséggel rendelkező kezdők legkevesebb 1600 lejt szeretnének kézhez kapni havonta, azok pedig, akiknek már van pár év tapasztalat a hátuk mögött, 2000 lej fölötti béreket várnak el. „Akiknek csak érettségi diplomájuk van, megelégszenek a minimálbérrel is: ez főként a kezdőkre jellemző, de a tapasztaltabbak is elfogadják ezt az összeget, ha muszáj. Az egyetemet végzettek azonban könnyebben kapnak magasabb fizetéseket, de ez a végzettség típusától is függ, hiszen az IT (információ technológia) szektorban például jóval többet lehet keresni, mint a többi szakterületen” – sorolta Bakcsy Tünde, akitől azt is megtudtuk, hogy Hargita megyében nincs különbség a nők és férfiak elvárásai között.

Székelyföldi tapasztalatok

A két csíkszeredai vállalkozást is működtető Braia Piroska az álláskeresők elvárásaival kapcsolatosan érdeklődésünkre elmondta, tapasztalata szerint az 500 eurót „itt is előbb-utóbb meg kell adni”, ellenkező esetben nem lehet megtartani az alkalmazottakat. „Nagyok az elvárások, és sokan szeretnének külföldi pénzt kapni belföldi munkáért. Az a baj, hogy ha kint 12 órát kell dolgozni, és több kilométert utazni egy bizonyos összegért, az rendben van, de itthon ugyanezt nem teszik meg ugyanazért a pénzért. Itt valamiért a kevesebb munkáért szeretnének több pénzt ke- resni, ez azonban nem korrekt. Arról nem is beszélve, hogy nagyon nehéz megfelelő munkaerőt találni, sokan már három nap után feladják” – húzta alá Braia Piroska.

Bencze Hajnalka, a Csíki Hírlapot is kiadó Príma Press Kft. humánerőforrás-menedzsere szerint az is problémát jelent az elvárások alakulásának szempontjából, hogy tapasztalata szerint az álláskeresők jelentős része arról számol be az interjúkon, hogy korábbi munkahelyén nem szerepelt a teljes fizetése a munkakönyvében, csupán a minimálbér. „A mun- kakönyves fizetés és a tulajdonképpeni bér közötti összeget különféle juttatásként kapták kézhez. Emiatt a statisztikai adatok teljesen torzak, és a cégeknek is nehéz meghatározni, mennyit kellene ajánljanak ahhoz, hogy az elfogadható legyen. Azt látom a székelyföldi nagyobb városokban, például Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen, hogy azokban a munkakörökben, amelyek nem igényelnek felsőfokú végzettséget, az alkalmazottak teljes mértékben megelégszenek a minimálbérrel. Ahogy megyünk felfelé a ranglétrán, úgy nőnek az elvárások: az adminisztratív munkát végzők, mint például egy előkönyvelő vagy adatbevivő, már 1500 és kétezer lej közötti bért vár el. A középvezetői funkciók esetében a fizetési elvárás két-három ezer lej között mozog, a csúcsvezetői esetében pedig négy- és ötezer lej között. Megfigyelhető, hogy azok a jelentkezők, akik felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, magasabb fizetési elvárásokkal érkeznek az állásinterjúkra” – emelte ki Bencze Hajnalka. Hozzátette, a béren kívüli juttatások közül kizárólag az étkezési jegyeket értékelik az álláskeresők, az egyéb típusú utalványok nem motiválják őket. „Inkább a biztosra mennek, és mindenkit az érdekel, hogy legyen egy biztos fizetése, amelyről tudja, hogy napra pontosan kézhez is fogja kapni” – számolt be tapasztalatairól a humánerőforrás-menedzser.

„Inkább a biztosra mennek, és mindenkit az érdekel, hogy legyen egy biztos fizetése, amelyről tudja, hogy napra pontosan kézhez is fogja kapni”

ILLUSZTRÁCIÓ: BARABÁS ÁKOS

Kereslet és kínálat találkozása. A béren kívüli juttatások közül kizárólag az étkezési jegyeket értékelik az álláskeresők

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.