Hosszabbításban lőtt góllal győztek

Nehezen nyert Japán ellen a magyar hokiválogatott

Csíki Hírlap - - SPORT -

Negyedik felkészülési mérkőzését is megnyerte a budapesti, divízió 1/A jelű jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott. Sofronék pénteken este hosszabbításban győzték le a japán csapatot Miskolcon.

Avasárnap kezdődő budapesti divízió 1/A jelű jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott negyedik felkészülési mérkőzését is megnyerte, ugyanis pénteken hosszabbításban legyőzte a japán csapatot Miskolcon. Az eredmény: Magyarország– Japán 3–2 (0– 0, 0–1, 2–1, 1– 0) – hoszszabbítás után. A magyar gólszerzők: Nagy G. (46. perc), Bodó (50.) és Sebők (61.).

A magyar csapat korábban Székesfehérvárott hosszabbításban aratott 4–3-as sikert az A csoportos osztrákok felett az első felkészülési találkozón, majd másnap Bécsben 3–1-re győzött. Szerdán pedig a vb-rivális szlovén együttest múlta felül 3– 2re Bledben. A magyar szövetség ( MJSZ) honlapjának beszámolója szerint Jarmo Tolvanen szövet- ségi kapitány csapatában Szaller Márk és Galanisz Nikandrosz nem folytatja a felkészülést. Így jelenleg négy kapus, kilenc védő és 15 csatár maradt a keretben, amelyhez csatlakozott a svéd Timra csatára, Galló Vilmos.

A magyar csapat a közvetlen felkészülést az ukrán együttes ellen zárja szerdán a Vasas Jégcentrumban – egy nap híján tíz esztendővel azután, hogy a szapporói vb utolsó meccsén 4– 2-re nyertek a magyarok, s ezzel biztosították feljutásukat az A-csoportba.

A vasárnap kezdődő vb-n a harmadik vonalból feljutott NagyBritannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele a Papp László Budapest Sportarénában.

Románia egy értékcsoporttal lejjebb, a divízió 1/ B- ben szerepel. Ennek a vébének, szintén április 22-28. között a litvániai Kaunas lesz a házigazdája, ahol a házigazdák és Románia mellett Ukrajna, Japán, Észtország és Horvátország lép majd jégre.

FOTÓ: MTI

Somogyi Balázs támadja a japán kaput a Miskolcon rendezett Magyarország–Japán felkészülési mérkőzésen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.