Hatalmas tűz pusztított Csíkszentimrén

Csíki Hírlap - - AKTUÁLIS - PINTI ATTILA

Gazdasági épületeket emésztettek fel a lángok hétfőre virradóan Csíkszentimrén. A Csíkszentkirályról is látható hatalmas tűz gyorsan terjedt, percek alatt több építményt borított be. A tűzoltók órákig küzdöttek a környező házak megmentésén, sikerrel. Így is jelentős, mintegy 300 ezer lejes anyagi kár keletkezett.

Vasárnap éjfél körül csaptak fel a lángok a Bedecs nevű falurészen, a megyei út szomszédságában lévő gazdasági épületeknél. A Csíkszentkirályról is látható hatalmas tűz gyorsan terjedt, percek alatt több építményt borított be. A helyszínre a helyi és a csíkszentkirályi önkéntes, illetve a csíkszeredai hivatásos tűzoltók vonultak ki, összesen hat bevetési járművel. Mivel a melléképületek menthetetlennek bizonyultak, a tűzoltók a község lakóival azonnal a közvetlen közelben lévő lakóházak megóvására összpontosítottak, közös erőfeszítéssel, többórás munkával megelőzve a még nagyobb szerencsétlenséget.

Összesített tűzkárok

A tűzvészben három család gazdasági melléképületei vesztek oda – közölte érdeklődésünkre Stelian Cimpoeșu, a Hargita megyei tűzoltóság főfelügyelője. Az egyik család kétszáz négyzetméteres csűrjét, 70 négyzetméteres fészerét és 350 négyzetméteres juhakolját (szájván) emésztették fel a lángok. A másik családnak 90 négyzetméteres disznóólja, míg a harmadiknak gabonaraktára, hűtőkamrája, malma és tejfeldolgozó berendezése semmisült meg – tudtuk meg. A hivatásos tűzoltóság vizsgálata szerint valószínűsíthetően rövidzárlat okozta a szerencsétlenséget. Személyi sérülés nem történt, illetve haszonállatok sem vesztek oda, de az anyagi kár így is mintegy 300 ezer lejre tehető – tette hozzá a főfelügyelő.

FOTÓ: FARKAS TAMÁS

A tűzvészben három család gazdasági melléképületei vesztek oda

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.