Zajlik a kisérettségi

Csíki Hírlap - - AKTUÁLIS -

Zajlik a nyolcadikosok országos felmérése: hétfőn román nyelv és irodalomból vizsgáztak, tegnap matematikából, ma pedig magyar nyelv és irodalomból írnak tesztet a tanulók. A megyében tanuló közel 3000 nyolcadikosból csak mintegy 2500-an vesznek részt az idei szintfelmérésen.

A Hargita Megyei Tanfelüg yelőség adatai szer i nt a kisérettségi Hargita megyei szakaszára 2640 tanuló iratkozott be, közülük 112-en nem jelentek meg a hétfői szintfelmérésen. A kétórás vizsga alatt nem kellett senkit kizárni csalási kísérlet miatt. A vizsgán Ioana Pârvulescu: Inocenții regényének egy részletével kapcsolatban és a National Geographic Traveler magazinban megjelent cikk kapcsán kellett kérdésekre válaszolniuk a nyolcadikosoknak. A tegnapi matematika vizsgán már 116 nyolcadikos hiányzott a szintfelmérésre beiratkozottak közül, kizárás akkor sem történt – számolt be a tanfelügyelőség. Azt is megtudtuk, hogy több megyei tanintézetben szerda reggel nem volt áramszolgáltatás a kedd éjjeli viharok miatt, így egyes helyeken csak később kezdődhetett el a szintfelmérés.

Ma folytatódik a kisérettségi

Ma a nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok anyanyelvi irodalom- és nyelvtantudását mérik fel, ezzel pedig lezárulnak az országos felmérés vizsgái. Az első eredményeket kedden függesztik ki, és aznap este hét óráig nyújthatnak be óvást a jegyükkel elégedetlen diákok. Az újrajaví-

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.