Ötven éve kapott városi rangot

Jubileumot ünnepelnek Tusnádfürdő huszadik városnapján

Csíki Hírlap - - AKTUÁLIS - KÖMÉNY KAMILLA

Háromnapos programmal ünneplik Tusnádfürdő várossá válásának ötvenedik évfordulóját a hétvégén. A városnapi programsorozattal igyekeznek minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget biztosítani.

dén Tusnádfürdő várossá nyilvánításának 50. évfordulóját ünnepeljük. Történelmi esemény volt akkor, 1968-ban, hiszen más irányt vett a település sorsa” – írja a szervező helyi önkormányzat a szerkesztőségünkbe eljuttatott városnapi rendezvényüket népszerűsítő levelében. Mint tájékoztatásukból kiderül, ebből az alkalomból háromnapos városnapi rendezvényt szerveznek, amellyel az önkormányzat célja, hogy bevonva a lakosságot, az aktív civil szervezeteket és a testvértelepüléseket, egy színes és mozgalmas rendezvényt tudjon biztosítani a kikapcsolódni vágyóknak, ahol mindenki megtalálja a maga számára érdekes és szórakoztató programot.

Hivatalos megnyitó pénteken

A pénteken kezdődő rendezvény első programpontja kopjafaavatás lesz a Nyergestetőn – Orosháza képviselői délután két órakor állítanak kopjafát a történelmi emlékhelyen. Öt órától tartják majd a városnapok hivatalos megnyitóját a városháza házasságkötő termének felavatásával, ami után faragott emléktáblát helyeznek el a várossá nyilvánítás 50-ik évfordulója alkalmából. Hat órától az Ozone szálloda konferenciatermé- ben megnyitják a Tusnádfürdő az elmúlt fél évszázadban című kiállítást. Este kilenctől a Role zenekar koncertezik, amely után utcabál lesz a Millenniumi-emlékparkban.

Csík Zenekar a fellépők között

Szombaton reggel kilenc órától főzőversennyel folytatódik a rendezvénysorozat az Ozone szálloda előtti parkban, tíz órától kézműves foglalkozásokon, sportvetélkedőkön vehetnek részt a legkisebbek, 11-től pedig minifoci-mérkőzések láthatók a városi sportpályán. Déli egy órától elhelyezik a békekoc- ka-üzenőt, amely a Jánoshalmáért Egyesület ajándéka, háromtól az Újtusnádi Pro Musica Fúvószenekar koncertjét hallhatják az érdeklődők, majd a kicsi góbék előadása következik. Az esti koncertek szombaton is a Millenniumiemlékparkban lesznek: öttől fellép Filip Lucia és Filip Dan Robert, majd a Selfish Murphy, illetve a Csík Zenekar lép színpadra, amely után szabadtéri táncház lesz.

Tűzijáték lesz a záróakkord

Ünnepi szentmisével kezdődik a vasárnapi program délelőtt 11 órától, ami után köszöntik az idén 25. és 50. éves házassági évfordulót ünneplő helyi párokat, valamint a 18 és 80 esztendős helybélieket. Délután öt órától az emlékparkban folklórműsoron lehet részt venni, a főszerep természetesen a népzenéé és a néptáncé lesz. Az esti koncertek fél nyolckor kezdődnek: Filip Lucia és Filip Dan Robert után a Titán zenekar ad koncertet. Este 11 órakor pedig tűzijáték is lesz. A felsoroltak mellett több állandó programon is részt lehet venni a városnapok révén.

KORÁBBI FELVÉTEL: GECSE NOÉMI

Színes programmal ünneplik a kerek évfordulót Tusnádfürdőn a hétvégén

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.