Búcsú és falunapi sokadalom Csicsóban

Csíki Hírlap - - AKTUÁLIS - K. K.

A szabadidős és kulturális programok mellett díszpolgári címet is átadnak a csíkcsicsói falunapok alkalmával a hétvégén.

Falunapokat szervez Csíkcsicsó önkormányzata a hétvégén, amely szombaton reggel hét órától a helyi fúvószenekar ébresztőjével indul. A tervek szerint tíz órától a helyi sportpályán munkához látnak a főzőversenyen részt vevő csapatok, illetve elkezdődik az utcák közötti focibajnokság. Délután hat órától pedig a Csíkcsicsói Ezüstfenyő és a Csíkszentgyörgyi Fiság focicsapatok mérkőzését tekinthetik meg az arra kíváncsiak. Eközben állandó programokba kapcsolód- hatnak be az érdeklődők: a sportteremben a ‘48-as hőseink című vándorkiállítás lesz megtekinthető, a kisebbeknek pedig lesz ugrálóvár és arcfestés is. A sportkedvelők a Felcsík SK és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia toborzási programján vehetnek részt, miközben lesz kézműves foglalkozás és helyi termékek vására is. A szombati program este nyolc órakor a helyi Csicsóka Színjátszócsoport Bolond vasárnap című előadásával zárul.

Búcsú vasárnap

Vasárnap déli fél egytől búcsús szentmisét mutatnak be a helyi Szent Antal plébániatemplomban, amelyen Bátor Botond hargitafürdői pálos atya prédikál. Az állandó programok – vándorkiállítás, kézműves foglalkozás, arcfestés, ugrálóvár és helyi termékek vására – mellett délután hat órától első alkalommal adnak át díszpolgári címet a településen, amely után Gál Mihály podiumestje következik – fellép a Vadvirágok Néptánccsoport, szavalnak a helyi iskola diákjai. Este kilenc órától Mohácsi Brigi ad koncertet, amely után bált tartanak, és tűzijáték is lesz éjfél előtt.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.