Érmek a tatamiról

Svájcban és a román tengerparton harcoltak a csíki dzsúdósok

Csíki Hírlap - - SPORT -

Mangalia, a román tengerparti város volt a házigazdája az U11es korosztályú egyéni cselgáncsbajnokság döntőjének, amelyen a székelyföldiek is érdekeltek voltak. A csíki dzsúdósok egy másik csoportja Svájcban lépett tatamira. Mindkét vetélkedőről érmekkel tértek haza.

Az U11-es bajnokságon két bronzérmet szereztek, és két ötödik helyezést értek el. Bronzérmes lett Oláh Petra (23 kg-os súlycsoport/ Csíkszeredai ISK, csíkszenttamási csoport) és Kóka Krisztián (24 kg/ VSK Csíkszereda és a Koka’s SE közös versenyzője). Petra edzője Dánél Szabolcs, Kókát pedig Sinka Szabolcs és Albert Csaba edzők készítették fel. Ötödik helyezettek: Kósa Réka (26 kg/ ISK, szenttamási csoport) – edző: Dánél Szabolcs, illetve Kopacz Sarolta (32 lány/ VSK és Koka’s) – edzők: Sinka Szabolcs és Albert Csaba.

A Csíkszeredai ISK Cornel Pantea edző által felkészített csoportja Svájcba utazott, részt vett a közel 500 cselgáncsozót felvonultató nemzetközi utánpótlás-versenyen. Íme, az ISK dzsúdósainak helyezései a különböző korosztályokban. 1. hely: Bara Csongor Csaba (40 kg-os súlycsoport). 2. hely: Antal Vivien (36 kg). 3. hely: Kádár Dalma (Ă44 kg), Mátyás Gellért (36kg) és Antal Armand (45 kg). 5. hely: Szatmári Albert (Ă60 kg) és Kádár Ákos (40 kg). Az U11-es korosztályban induló Kádár Dalma a fiúk versenyén érte el a harmadik helyezést.

FORRÁS: KOKA’S SPORTEGYESÜLET

Az U11-es bajnokságon érmes sportolók és edzőik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.