Nyári, hétvégi túraajánlatok

Csíki Hírlap - - SZÍNES MINDENNAPOK - (R. K. E.)

Több túralehetőség közül is válogathatnak a hegyi barangolások kedvelői a következő időszakban.

A csíkszeredai Gentiana Természetjáró Egyesület június 17-én a Gyergyói-havasokba szervez túrát. Útvonal: Marosfő – Feketerez teteje – Maros forrása – Meszes-patak völgye – Marosfő. Indulás Csíkszeredából a vasárnap reggel 7.28 órakor induló személyvonattal Marosfőig. A túrára minden érdeklődőt szívesen várnak, kérik az előzetes bejelentkezést szombaton 21 óráig a 0745-107618-as telefonszámon.

A Gentiana Természetjáró Egyesület idén júliusban szervezi meg a Kárpát Vándortúra folytatását. A Keleti-Kárpátok északi felében zajló túrára beiratkozni és egyéb tájé- koztatást kérni július 1-ig lehet a 0745-107618-as telefonszámon.

A CsEKE kínálata

A Csíkszéki Erdélyi Kárpát Egyesület (CsEKE) június 16-án gyalogtúrát szervez a Iezer hegységbe. Az útvonal: Csíkszereda – Câmpulung – Voina menedékház. A Voina menedékháztól gyalog mennek fel a résztvevők a Iezer-tóig, ami közel 1200 méteres szintkülönbség. A lefele vezető útvonal majd a helyszínen dől el, az időjárási viszonyoknak megfelelően. Indulás szombat reggel 5 órakor, a Penny áruház parkolójából. Magashegyi, valamint esővédő ruházat szükséges, igény szerint túrabot is. Vízvételi lehe- tőség a túra alatt mindenütt lehetséges. Bővebb információt kérni és jelentkezni Tőke Dénesnél lehet a 0752-568855-ös telefonszámon.

A CsEKE június 30. július 5-e között személygépkocsis túrát szervez az erdélyi Szigethegységbe. Az Aranyos völgye, Pádis, Csoda-vár, Galbina kőköze és még sok más látnivaló szerepel a hétnapos túra tervében. Személyautókkal mintegy 800 km a táv, gyalogosan naponta 10-15 km-t tesznek meg a résztvevők, az autós kirándulást hátizsákos természetjáró túrákkal váltják. Szállás sátorban, eseteként panziókban. Indulás június 30-án reggel 6 órakor. Jelentkezni legkésőbb június 28-ig lehet. Túravezető Buzás Márton, telefonszáma: 0744-371743.

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ. FOTÓ: PIXABAY.COM

Magashegyi kirándulás. Minden érdeklődőt várnak a szervezők

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.