A fáradtságtól tartanak a horvátok

Ma este kialakul a döntő az oroszországi világbajnokságon

Csíki Hírlap - - SPORT -

Zlatko Dalic, az oroszországi világbajnokságon elődöntős horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapatának problémát jelenthet a ma esti, Anglia elleni találkozón a fáradtság.

Aszakember kiemelte: hat nap alatt két hosszabbításos mérkőzést játszottak – a nyolcaddöntőben a dán, a negyeddöntőben a házigazda orosz együttest búcsúztatták tizenegyespárbajban –, ami öszszesen 240 percnyi játékidőt jelent. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy frissek legyünk, biztos vagyok abban, hogy az Anglia elleni mérkőzésre találunk energiát” – nyilatkozta Dalic. Az ellenfél csapatát erősíti Harry Kane, aki gólerős formáját a vb-re is megőrizte, jelenleg vezeti a góllövőlistát. A horvátok azonban nem aggódnak, hogy ezúttal a Tottenham klasszisát kell semlegesíteniük. „Minden tiszteletünk Kane-é, aki már hat gólt szerzett a vb-n, de mi már megállítottuk Lionel Messit és Christian Eriksent is, remélem, őt is sikerül” – mondta Dalic, aki bízhat abban, hogy a horvát védelem oszlopa, a Liverpoolban légióskodó Dejan Lovren már szerzett ehhez elég személyes tapasztalatot is. A horvátok erős középpályájukra is alapozhat- nak, amelyben Luka Modric és Ivan Rakitic kap főszerepet.

Bizakodó angolok

Ashley Young, az angolok védője elmodta, hogy egyetlen játékostársának sincs kétsége afelől, hogy bejutnak a döntőbe. „A saját történetünket mi magunk írjuk” – mondta a Manchester United játékosa. Hozzátette: a csapat és a szakmai stáb tagjai is hisznek a győzelemben, amelyhez megfelelő akaraterővel és magabiztossággal rendelkeznek. Eric Dier, a Tottenham középpályása szerint a siker fogalmát nehéz meghatározni, ő viszont csapattársai nevében is nyilatkozva kijelentette: az elődöntőbe jutást önmagában még nem tekintik annak. „Mi még éhesek vagyunk, és ennél is többre vágyunk. Remélhetőleg ezt a pályán is meg tudjuk mutatni” – nyilatkozta a labdarúgó. Hangsúlyozta: a siker reményében minden angol játékos kész alárendelni egyéni ambícióit a csapat érdekeinek, mert előbbivel ellentétben csak utóbbi segítheti őket a diadalhoz.

A Horvátország–Anglia elődöntőt romániai idő szerint ma este 9 órától rendezik a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, a találkozó játékvezetője a török Cuneyt Cakir lesz. A vesztes szombaton a bronzmérkőzésen, a győztes vasárnap a döntőben játszhat. A Franciaország–Belgium elődöntő tegnap késő este, lapzárta után fejeződött be.

FOTÓ: AGERPRES

Magabiztos együttes. Kétszer nyertek büntetőpárbajt ezen a vébén a horvátok

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.