Nem maradt 3. ligás csapat nélkül Udvarhely

Csíki Hírlap - - SPORT - ZÁTYI TIBOR

Rengeteg megválaszolatlan kérdés terjengett a Székelyudvarhelyi FC 3. ligás együttese körül az elmúlt időszakban. A harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban a nagyszerű tavaszi menetelés ellenére is kérdéses volt a gárda jövője. Berkeczi Attila klubelnök oszlatta el a ködöt, bejelentvén, Udvarhely nem marad csapat nélkül az új idényben.

„Az, hogy ott leszünk a harmadosztályban, mindenkinek jó. A városnak és a szurkolóknak, hiszen megmarad a csapat, továbbá az utánpótlásunkban szereplő gyerekeinknek is, hiszen bízhatnak abban, hogy pár éven belül tagjai lehetnek a felnőtt keretnek. De ezt csak úgy lehet csinálni, ha költségvetésileg biztos lábakon áll az egész, azaz a káposzta is megmarad, és a kecske is jóllakik. A következő szezont nem akarom úgy elkezdeni, hogy nem tudom, miként fejezzük be. Pillanatnyilag nincs olyan helybéli játékosokból álló keretünk, amellyel meg tudnánk állni a helyünket, és ne a kiesés elkerüléséért harcolnánk. Így ismét máshonnan kell hozzunk labdarúgókat” – mondta el Berkeczi.

Ahhoz, hogy a tavaszi SZFChez hasonlóan eredményes csapata legyen a városnak, nagyjából 600 000 lejes költségvetésre van szükség. Ennyit pedig a város pályázati támogatása mellett nagyon nehéz a szponzorok segítségével összeszedni. Emiatt sokáig kérdéses volt a csapat indulása a harmadosztályban, ám egy új támogatónak köszönhetően kijelenthetjük, nemcsak benevez, hanem ott is lesz a 3. Liga rajtjánál az SZFC – tudtuk meg az elnöktől.

A télen érkezett Mészáros Alpár marad az SZFC edzője, aki kitartott a csapat mellett, annak ellenére, hogy Kolozsváron több ajánlatot is kapott. „A napokban közel voltam ahhoz, hogy feladom, tovább nem reménykedek az SZFC megmaradásában. Ám Berkeczi Attila elnököt vitte előre a szíve, és ismét megmentette a csapatot. Most az a fontos, hogy egy olyan fiatal keretet állítsunk össze, amely a tavaszihoz hasonló jó eredményeket fog elérni. Pár játékos már elment, így helyükbe újakat kell hozni. Én nagyon örülök a folytatásnak, mivel nagyon megszerettem Székelyudvarhelyt” – nyilatkozta Mészáros Alpár.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.