Mindenekelőtt székely ízek

Készülnek a Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiváljára

Csíki Hírlap - - AKTUÁLIS - BARABÁS HAJNAL

Vendéglátóipari cégek jelentkezését várják a második Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválra, amelyet a Csíkszeredai Városnapok részeként szerveznek meg augusztus 3-5. között a Sapientia egyetem mögötti parkolóban.

jdonság, hogy az idei Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválján színpad is lesz, amelyen a részt vevő vendéglátóipari egységek ételeinek zsűrizése mellett zenés produkciókat is láthat, hallhat majd a közönség” – újságolta el Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás elnöke a tegnap tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, helyi és magyarországi előadók lépnek majd fel, többek között a csíkszeredai Party Cover Band, a székelyudvarhelyi Laczkó Evelin Vivien, illetve a magyarországi Rudán Joe. A fesztivál programkoordinátora ehhez kapcsolódóan továbbá kiemelte, várják olyan kezdő, fiatal zenekarok, előadók jelentkezését, akik megmutatnák magukat a színpadon, a szervezők ugyanis biztosítanának számukra lehetőséget erre a délutáni időpontokban.

„Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk tavaly a cégektől, többen közülük idén is beneveznek a fesztiválra. Ugyanakkor fontos tudni, hogy még vannak további helyek a vendéglátóipari egységek számára, várjuk jelentkezésüket” – mondta Márk Dezső, önkormányzati képviselő, aki maga is kiveszi részét a szervezésből. Mint magyarázta, olyan székelyföldi látványkonyhák, éttermek, vendéglők jelentkezésére számítanak, amelyek amellett, hogy eladásra kínálják székely ízvilágú ételeiket, termékeiket, szakmai zsűri előtt is készek megmérettetni gasztro- nómiai tudásukat. Az érintettek a további részletekről a 0736 883803as telefonszámon érdeklődhetnek, a kezdő zenekarok szintén ezen az elérhetőségen tudhatnak meg többet a fellépési feltételekről.

Cél a turisták bevonzása

„Tavaly sikerült a fejlesztési társulással közösen olyan fesztivált szervezni, amely megváltoztatta, civilizáltabbá tette a városnapok látványvilágát” – jellemezte a kezdeményezést Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere, aki hozzáfűzte, nem utolsó szempont az sem, hogy a fesztivál révén a vendéglátásból származó jövedelem a térségben marad. Ugyanakkor elmondta, hogy tavaly többnyire sepsiszentgyörgyi vállalkozások vettek részt a fesztiválon, azonban reméli, idén több csíki cég is benevez a rendezvényre.

FOTÓ: GECSE NOÉMI

Helyi ételekkel rukkolhatnak elő a Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválján

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.