Nyári nagyüzem a biatlonistáknál

Csíki sportolók és edzők a romániai sílövő válogatottaknál

Csíki Hírlap - - SPORT -

A nyári alapozás felénél tartanak már a biatlonisták, a romániai felnőtt és ifjúsági válogatottak az augusztusi sírolleres biatlonbajnokságokra, illetve a téli világversenyekre készülnek.

Már májusban elkezdték az edzéseket azok a csíki biatlonisták, akik bekerültek a különböző válogatottakba, felkészülésüket a három csíkszeredai klub ( ISK, VSK és Sportklub) mellett a Román Sí- és Biatlon-szövetség, illetve a Román Olimpiai Bizottság (COSR) is támogatja.

Márton Szilárd testnevelő tanártól, az ifjúsági válogatott edzőjétől megtudtuk, hogy a sportolók részt vettek már egy ellenőrzésen, az elmúlt napokban a Cheile Grădiștei sportbázison felmérték a kerettagok felkészültségi szintjét terepfutásból, céllövészetből, illetve különböző erőgyakorlatokból. A sírolleres biatlonvetélkedők a tervek szerint augusztus elején kezdődnek el, ezek közül a legfontosabb a csehországi Nove Mestóban zajló világbajnokság. A székelyföldi sportolók felkészülése Hargitafürdőn zajlik, de egy kéthetes ausztriai edzőtábort is terveznek.

Márton Szilárd elmondta, hogy februárban Téli Ifjúsági Olimpiai Napokat rendeznek Szerbiában, két év múlva pedig Téli Ifjúsági Olimpiát Svájcban, ezekre a világversenyre készülők között szép számmal vannak csíki biatlonisták. Az ifjúsági és a felnőtt korosztály közötti csíki sportolók ( Márton Enikő, Potyó Katalin, Hajdú Tímea, illetve Gegő Hunor) IBU-kupákon próbálják majd meg kiharcolni a világkupa- versenyeken való indulás jogát.

Keretek, sportolók, edzők

Felnőtt válogatott: Ana Larisa Cotruș, Maria Luiza Rășină, illetve Cornel Puchianu, George Buta, Remus Faur, Denis Șerban, Raul Flore és Gegő Hunor. Edzők: Vasile Gheorghe, Gheorghe Gîrniță és Ghe orghe Stoian.

Utánpótlás, U20-as válogatott: Márton Enikő, Hajdú Tímea és Potyó Katalin, illetve Daniel Munteanu, Cătălin Florin Buta, George Colțea és Adelin Miodrag Duicu. Edzők: Márton Simon, Gheorghe Pelin és Dan Mazilu. Kinetoterapeuta: Czont Attila.

I f j úság i válogatot t . Predeal i- csoport: Andreea Mezdrea, Diana Șovarschi, Ro- bert Grumeza, Marian Gabriel Folea és Dan Nicolae Gârbacea. Edzők: Vasile Șneaga és Tudor Gîrbacea. Csíki csoport: András Vivien, Váncsa Szilvia, Császár Réka, Csutak Andrea, Kovács Tamás, Kovács Zalán és Boda Gergely. Edzők: Márton Szilárd és Balázs Zsolt. Orvos: dr. Bachner István.

FOTÓ: GECSE NOÉMI

Márton Szilárd, az ifjúsági biatlonválogatott edzője

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.