Programkereső alkalmazást fejlesztettek

Összegyűjtik egy helyre a megyei eseményeket

Csíki Hírlap - - SZÍNES MINDENNAPOK - R. KISS EDIT

Hargita megye eseményei névvel kifejlesztettek egy, az androidos okostelefonokon használható alkalmazást, amely a kezdeményezők szerint az összes megyei eseményt tartalmazni fogja majd. Az applikáció a turistáknak, illetve a megye lakóinak segít szabadidős programot választani.

Leginkább a megyébe érkező turistáknak, de a megye lakóinak is hasznos lehet a Hargita megye eseményei nevet viselő applikáció – véli a kezdeményező Márk Dezső vállalkozó, csíkszeredai önkormányzati képviselő. Úgy gondolja, legkevesebb tízezer turista megfordul nyaranta a megyében, és ha tudunk nekik programot ajánlani, akkor lehet, hogy még egy napot eltöltenek itt, és még egy napig pénzt költenek a megyében. Amellett, hogy az alkalmazást a turisták is böngészhetik, az elképzelések szerint ez a hotelek, panziók recepciósainak, az információs irodák munkatársainak, idegenvezetőknek is segítéségére lehet a turistáknak szóló ajánlatok, programok öszszeállításában.

Ingyenesen letölthető

A Play áruházból i ngyenesen letölthető alkalmazás egyelőre az androidos operációs rendszerrel működő okostelefonokon használható, tervezik azonban, hogy később a másfajta telefonokról is elérhetővé teszik ( például az IOS operációs rendszerű készülékekről). Szintén ingyenesen lehet feltöltetni erre a programokat, eseményeket. Márk Dezső szerint ezekből van bőven a megyében, mindenki azt gondolja, hogy kevés az esemény, de havonta több mint száz különböző programot bonyolítanak le – fejtette ki.

Kultúra, sport, gasztronómia

Az alkalmazás megnyitásakor kilistázza az éppen zajló vagy nemsokára következő eseményeket, de keresni is lehet benne különböző kategóriák szerint. Ki lehet szűrni a művelődési, sportvagy színházi eseményeket, de táborokat, kézműves tevékenységeket is lehet keresni. Később szeretnék, ha majd településenként is rá lehetne keresni az esemé- nyekre. Az applikációt fejlesztik, dolgoznak a hibák kijavításán is – mondta még el Márk Dezső. Jelenleg azon a nyelven kerülnek fel az események, amely nyelven beküldik azt a szervezők, később azt is szeretnék, hogy a program két nyelven működjön.

Várják a programjavaslatokat

A különböző események szervezői egy űrlap kitöltésével jut- tathatják el programjaikat az applikáció működtetőihez. Az űrlapot majd a Hargita megye eseményei Facebook-oldalon lehet elérni, ugyanott lehet írni is a működtetőknek.

Márk Dezső azt mondta, a közösség számára indították el ezt a projektet, és reméli, hogy ez hozzájárul a gazdaság fejlesztéséhez.

FOTÓ: GECSE NOÉMI

Programajánló. Fesztiválok, kiállítások, falunapok, sportversenyek közül lehet választani

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.