E-mobilitate

Sistemul Plug-in Hybrid

-

Primul Suzuki Plug-in Hybrid este SUV-UL Across și este realizat în cooperare cu Toyota având la bază SUV-UL RAV4 Plug-in Hybrid. Across are un sistem Plug-in Hybrid sofisticat combinat cu tracțiune integrală electrică E-four. Un motor aspirat în patru cilindri de 2,5 litri și 185 CP și un motor electric de 182 CP antrenează puntea față în timp ce un al doilea motor electric de 54 CP antrenează puntea spate. Acesta lucrează în combinație cu motorul față conferind o distribuți­e a cuplului motor față/spate de la 100/0% la 20/80%.

Sistemul E-four nu variază doar distribuți­a cuplului ci controleaz­ă și răspunsul la pedala de accelerați­e, momentul schimbării treptelor, asistarea direcției electrice și a frânării. Sistemul Trail Mode simulează funcționar­ea unui diferenția­l cu alunecare limitată frânând roata care începe să patineze și redirecțio­nând cuplul spre roțile cu aderență.

Șoferul are la dispoziție patru moduri: EV, Auto EV/HV, HV și Battery Charge. În EV, funcționea­ză doar motorul electric chiar și atunci când se apasă accelerați­a la podea. În Auto EV/HV și HV motorul termic intervine când este nevoie, de exemplu când se apasă mai tare pedala de accelerați­e. Pentru a încărca bateria, modul Battery Charge permite încărcarea bateriei folosind motorul termic. Este mai eficient însă ca bateria de 18,1 kwh amplasată central să fie încărcată de la o stație AC, operațiune care durează 5 ore la 3,7 kw. Datorită bateriei de mare capacitate, Suzuki Across promite o autonomie electrică remarcabil­ă, de 75 km, iar consumul WLTP anunțat este incredibil de mic, de numai 1 l/100 km (emisii de 22 g/km CO2). «

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Autonomia electrică de 75 km este mai mare decât media de 48 km parcursă zilnic în oraș de un șofer european.
Autonomia electrică de 75 km este mai mare decât media de 48 km parcursă zilnic în oraș de un șofer european.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania