Őszi felvételi a Sapientián

Erdélyi Napló - - BEHARANGOZÓ -

Összesen 642 alapképzéses és 197 mesterképzéses helyre lehet jelentkezni a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem őszi felvételijén. A költség-hozzájárulásos helyek mellett tandíjmentes helyek is várják a felvételizőket.

A Csíkszeredai Karon alapképzésen 89, míg a mesteri szakokon 14, Marosvásárhelyen 38 alapképzéses, illetve 30 mesteri, Kolozsváron pedig 25 alapképzéses és 1 mesteri tandíjmentes hely van. A nyári felvételi során a gazdasági informatika, szociológia, kommunikáció és PR szakok bizonyultak a legnépszerűbbeknek a Csíkszeredai Karon.

A Marosvásárhelyi Karon a kommunikáció és közkapcsolatok, az informatika és számítástechnika, a kertészmérnöki és tájépítészet szakok iránt volt a legnagyobb az érdeklődés, míg a Kolozsvári Karon a filmművészet, fotóművészet, média szakra jelentkeztek a legtöbben. A felsorolt szakokon valamennyi tandíjmentes hely betelt, a filmművészet szakon a költség-hozzájárulásos helyek is. A fennmaradó 21 szakon tandíjmentes helyek is elérhetők. A felvételihez kapcsolódó minden információ, a helyek száma és eloszlása, részletes bontásban megtalálható az egyetem honlapján. Felvételi időszak: Csíkszeredai Kar – szeptember 4–10., Marosvásárhelyi Kar – szeptember 8. és 10., Kolozsvári Kar – szeptember 3–12.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.