Femeia de azi

Cu ce mână dai și cu care iei banii

Strămoșii noștri știau exact cum să împrumute și cum să dea bani, fără să aibă de suferit. Dar care sunt secretele unei astfel de soluții financiare de succes?

-

Bunicile noastre respectau anumite superstiți­i legate de bani, astfel încât să păstreze bunăstarea familiei. Departe de a fi un mod de viață, poate e bine să încerci câteva principii de bază din credințele populare demult pierdute. De pildă, nu este bine să păstrezi portofelul gol, ci întotdeaun­a să lași ceva în el, un bănuț de metal sau o bancnotă de mică valoare. De asemenea, amintește-ți să nu cheltuieșt­i bani în ziua în care i-ai primit, așa încât banii să-și petreacă noaptea acasă.

Bancnotele trebuie să fie tratate cu grijă și respect – aliniază-le în portofel, nu le înghesui mototolite – și păstrează monedele și bancnotele separat. Nu în ultimul rând, n-ar trebui să-ți deschizi prea mult portofelul atunci când faci plăți, pentru că banilor le place discreția.

Cum să împrumuți bani

Bătrânii spun că împrumutul banilor seara, fie că iei, fie că dai, nu este de bun augur, acești bani pur și simplu zboară din casă. Dacă e vorba de o urgență și cineva are nevoie neapărată de bani, persoana care dă ar trebui să pună pur și simplu banii

pe o suprafață, pe masă sau pe noptieră, așa încât cel/cea care îi ia să nu-i primească direct din mână. Așadar, nu da bani din mână în mână seara – și, cu siguranță, nu trebuie să faci asta când luna e în scădere.

Cum rambursezi o datorie

În primul rând, este necesar să înțelegi că datoriile ar trebui să fie plătite la timp – altfel, toată lumea își pierde încrederea în tine. A doua condiție pentru returnarea corectă a banilor este să-i pui într-un plic îndoit în așa fel încât un capăt să fie mai larg, iar celălalt mai îngust. Oferă plicul cu capătul îngust înainte – în acest fel, nu vei tăia fluxul de numerar pe care providența ți l-a trimis, iar banii se vor întoarce în casa ta.

Fluxurile de energie

Mulți oameni au împrumutat bani, cel puțin o dată în viață, de la prieteni, vecini sau rude. De multe ori, nu contează care este suma, fiecare tranzacție financiară este supusă unor algoritmi astrologic­i stricți. Adesea, există situații în care o sumă mică de bani este împrumutat­ă și ulterior apare colapsul financiar – pierderi ale economiilo­r, dificultăț­i în afaceri, cheltuieli neprevăzut­e. De aceea, ține minte că modul cel mai bun de a împrumuta și rambursa o datorie este a 2-a, a 8-a, a 24-a, a 27-a zi a calendarul­ui lunar.

Când luna plină cade în ziua de 14, aceasta este și ea o dată favorabilă, mai ales dacă banii sunt alocați pentru dezvoltare­a propriei afaceri. Nu e bine să împrumuți sume de bani, fie ele mari sau mici, nici luni, nici duminică, întrucât aceste zile sunt nereușite pentru tranzacții financiare. În plus, este mai bine să iei bani când luna este în creștere și să dai când luna scade.

Cele mai nefavorabi­le date pentru tranzacții­le financiare

În ce zile poți face tranzacții financiare importante? Dacă dorești să atingi prosperita­tea, e important să știi acest aspect. Dar nu e suficient. Este bine să cunoști acele zile în care nu e prielnic să faci tranzacții financiare. Când vorbim despre cele mai nefavorabi­le date, este demn de reținut că mulți astrologi iau în considerar­e zilele de 1, 6 și 23 ale calendarul­ui lunar. În același timp, a 15-a zi este cea mai periculoas­ă și nefavorabi­lă pentru cheltuieli. În această zi nu este de dorit nici să împrumuți bani. La fel, nu este recomandat să iei bani într-o zi de marți – acest lucru va duce la apariția de noi datorii. În plus, nu e bine nici să returnezi vreo datorie în zilele de 9, 19 și 20, care sunt date foarte nefavorabi­le.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania