Femeia

Dragă Moș Crăciun,

-

În fiecare an ai venit la școală și ai împodobit brăduțul cu globuri, beculețe și ghirlande. În fiecare an de Crăciun, am cântat colinde în jurul bradului alături de toți colegii mei. Vino și anul acesta, că noi te așteptăm cu nerăbdare! Mă numesc Ana Găborici, sunt elevă în clasa a

VI-a B la Școala Gimnazială „Scarlat Longhin“Dofteana din localitate­a Dofteana, județul Bacău. Trebuie să mai știi că atât profesorii, cât și colegii îmi spun Anuca. Și încă ceva: eu sunt mult mai mică decât colegii mei. Vreau să cunoști toate detaliile despre adresa și numele meu ca să mă găsești cu ușurință. Mă gândesc cât de greu îți este să mergi pe la fiecare și să nu uiți nimic.

Trebuie să mai știi că în clasa mea sunt 27 de elevi, dintre care patru sunt de etnie rromă. Eu n-am nicio problemă legată de etnie, dar mă întristeaz­ă uneori atitudinea celorlalți față de noi, care suntem oarecum diferiți de ceilalți. Vreau să mă asigur că tu, Moș Crăciun, nu vei face nicio diferență și ne vei îndeplini și nouă dorințele.

Uneori, colegii sunt așa de drăguți, încât mă consideră personaj de poveste. Și mie îmi place să cred că sunt unul dintre piticii din povestea „Albă-ca-Zăpada“. Dar sunt și copii care râd de aspectul nostru fizic: înălțime, greutate sau culoare a pielii. Explică-le că nu este nimic greșit în a fi diferit! Tot ce contează este să fii bun și înțelegăto­r.

Tocmai de asta îți scriu, Moș Crăciun, pentru a-ți aminti că suntem toți copii − indiferent de nume, înățime sau aspect fizic, sufletul nostru este la fel de sensibil, visurile noastre sunt la fel de frumoase ca ale celorlalți. Fă, te rog, o magie și nu uita să ne oferi dragoste, înțelegere, dar și dulciuri și jucării. Fă în așa fel ca și oamenii mari să înțeleagă nevoile noastre, să aibă mai mult timp pentru a ne asculta.

Și încă ceva: de mică iubesc să ascult muzică și mi-am dorit mult să cânt la chitară. Muzica mă ajută să visez și mă face fericită. Poți să-mi dăruiești o chitară?

Te rog, Moș Crăciun, fii bun și îndeplineș­te-mi dorințele! Cu multă dragoste, Anuca

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania