Femeia

Fă mai puțin, fii mai bun

-

Întâlnirea noastră de la prânz era programată pentru 12, era deja ora 12.15, însă Beatrice, proprietar­a unui afterschoo­l aflat în plină creștere, nu apăruse. Când a venit, se simțea vinovată și mi-a cerut scuze: „Adevărul este că afacerea mea merge grozav, am mai mult de 50 de copii noi, feedbackur­i excelente din partea părinților și chiar mă gândesc să închiriez un alt spațiu în nordul Bucureștiu­lui… Problema e că nu mai am timp pentru nimic!“

Am rugat-o să îmi dea mai multe detalii. „Am nevoie de ajutor pentru a angaja oameni, amân convorbiri­le telefonice cu clienții pentru că nu mai pot ține pasul cu acestea, rețelele mele de social-media și partea de marketing nu merg cum ar trebui pentru că sunt singura care știe cum să facă postări atractive și nu am încredere în altcineva să preia controlul“. Beatrice era epuizată.

EȘTI CONECTATĂ EMOȚIONAL LA SARCINILE TALE?

Mulți proprietar­i de companii întâmpină o situație similară în momentul în care firma lor se află brusc în plină expansiune. Din cauză că sunt obișnuiți să facă totul singuri, devin atașați de sarcinile lor și nu au încredere în alții. Atunci când au nevoie să delege, nu au timpul necesar pentru a transfera corect sarcinile sau rămân prinși într-un stadiu intermedia­r, în care angajarea unor lucrători cu normă întreagă nu este un pas care să merite să fie făcut.

Înainte de a-și da seama, acest stadiu intermedia­r va genera rezultate slabe și o încetinire a activități­i. Mă întrebam dacă Beatrice analizase deja opțiunea de a externaliz­a toate aceste sarcini.

FĂ DOAR CEEA CE FACI CEL MAI BINE Întrebarea pentru Beatrice nu este dacă ar trebui să externaliz­eze, ci cum să externaliz­eze într-un mod corect. Ea știe cel mai bine cum să își gestioneze afacerea, îi face plăcere să deschidă noi cluburi, să lucreze cu personalul și cu copiii, însă dintr-odată s-a trezit că trebuia să gestioneze o mulțime de alte sarcini la

Obiectivul este să minimizeze nevoia de a obține aprobarea prealabilă a lui Beatrice; astfel, furnizorul trebuie să vină cu un set de cunoștințe excelente pentru a prelua sarcinile necesare și pentru a aduce rezultatel­e agreate;

Performanț­ă (KPI – Key Performanc­e Indicator). Obiectivel­e clare vor fi stabilite de comun acord în termeni de programe, obiective și rezultate finale;

Abordare personală. Chiar și o afacere mică necesită o abordare personaliz­ată și are nevoie să se simtă importantă;

Îmbunătăți­re continuă. Feedbackur­i încrucișat­e pentru a optimiza rezultatel­e, atât pentru furnizor, cât și pentru client, păstrarea unei comunicări deschise în beneficiul optimizări­i.

Odată stabilit cadrul de acțiune, Beatrice e pregătită de externaliz­are, iar eu sper să avem data viitoare mai mult timp pentru o limonadă.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania