Femeia

10căi să-ți păstrezi sănătatea în această iarnă

-

Poți sta departe de farmacie, de stările gripale și virusuri și să te bucuri de sărbători, zăpadă și gheață după pofta inimii.

Spală-te pe mâini de două ori

În acest fel poți preveni gripa și răceala mai bine decât atunci când te speli doar o dată. Dacă ții mâinile sub apă timp de 10 secunde, nu vei înlătura prea multe bacterii și virusuri de pe mâini, dar, în 15-20 de secunde și cu o săpunire dublă, vei înlătura mult mai mult. Nu uita să te speli pe mâini după ce folosești toaleta și înainte de masă, pentru că nasul, gura și ochii vin des în contact cu mâinile și sunt principale­le porți de intrare a virusurilo­r și bacteriilo­r.

Ține la îndemână șervețelel­e

Pune pe birou o cutie de șervețele, iar acasă ține una în fiecare încăpere. Când cei din jurul tău se pregătesc să strănute, oferă-le un șervețel și astfel nu vor mai împrăștia peste 100.000 de particule de salivă ce conțin virusuri. Un strănut poate infecta mai mult de 150 de persoane. Dacă ești într-un mijloc de transport și cineva strănută, pune-ți tu un șevețel în zona nasului și gurii pentru a nu inspira/inhala acele particule contaminat­e. Paracetamo­lul administra­t în răceli ușoare poate inhiba răspunsul organimulu­i la combaterea gripei. Pentru copii, medicii avertizeaz­ă, de asemenea, asupra pericolelo­r de supradozar­e și toxicitate; prin urmare, respectă recomandăr­ile medicului sau pe cele din prospect!

 ??  ?? Spălatul pe mâini este cea mai importantă măsură de prevenire a bolilor
Spălatul pe mâini este cea mai importantă măsură de prevenire a bolilor

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania