Femeia

Brăduț surpriză

-

500 g ficăței 1 ceapă 4 linguri cu ulei piper măcinat, sare 40 ml coniac 300 g ciuperci 4 fire de cimbru 40 ml ulei de măsline 100 ml vin alb 2 morcovi 1 măr 3 căței de usturoi 1 rodie 100 g mărar verde 750 g maioneză porumb din conservă

Curăță ficățeii, taie-i în bucăți potrivite. Încinge uleiul și aurește ceapa tocată fin. Adaugă ficățeii și ține-i pe foc cinci minute. Completeaz­ă cu coniacul, lasă să dea într-un clocot și dă deoparte, pune sare și piper după gust.

Taie fin ciupercile curățate și călește-le în uleiul de măsline încins. Asezonează cu sare, piper și cimbru, pune vinul și ține pe foc până ce se evaporă în mare parte. Lasă la răcit.

Taie bastonașe un morcov, rade-l pe al doilea împreună cu mărul curățat de coajă, zdrobește usturoiul într-un mojar și freacă-l cu puțină sare, cât să obții o pastă. Curăță rodia și taie mărarul verde. Formează cu ajutorul bastonașel­or de morcov conturul unul brăduț.

Amestecă ficățeii cu jumătate din boabele de rodie, ¼ din cantitatea de maioneză și umple conturul de brad. Deasupra, așază un strat din ciuperci amestecate cu un alt sfert din porția de maioneză și pasta de usturoi, apoi pune un strat de măr, morcov ras și maioneză. Acoperă cu maioneză (ce a rămas), presară mărarul tăiat și decorează cu boabe de porumb și rodie.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania