Femeia

Plante asemănătoa­re

-

Ardisia nu este singura plantă cu bobițe colorate ce-ți poate aduce zâmbetul pe buze într-o zi mohorâtă de iarnă. Astfel, îți mai poți bucura privirea cu:

Este un covor în miniatură, în care stau perfect presărate bobițe colorate, ca niște roșii cherry. Este o plantă adorabilă pentru apartament, dar o poți așeza și pe balcon sau pe o terasă, doar să n-o expui în bătaia directă a razelor soarelui. Nu depășește 40 cm în înălțime, înflorește primăvara și imediat după flori apar fructele. Nu-i place apa în exces și nu se udă niciodată pe frunze.

Este un arbust puțin pretențios, sensibil la temperatur­i scăzute și îi priește un sol argilos, nisipos, bine drenat. Florile sunt mici și albe, iar fructele de formă globulară (0,5 cm diametru) au culoarea roșu lucitor. Atenție, fructele sunt toxice!

Este un arbust de grădină ce decorează vara prin florile sale mov-deschis, iar toamna, prin fructele de aceeași culoare aparte. Se plantează la soare, solitar sau sub formă de gard viu.

Este un arbust pitic, cu frunziș verde-închis și fructe rotunde, mici și roșii. Fructele sunt comestibil­e. Îi plac solurile nisipoase, umiditatea regulată, lumina, dar nu directă. Dacă o păstrezi într-o zonă mai răcoroasă, fructele vor rezista pe plantă timp îndelungat.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania