Femeia

Aromă, savoare și sănătate

Alarma deșteptăto­rului îți trezește mintea, iar aroma cafelei îți deșteaptă simțurile, amintindu-ți de momentele plăcute ale vieții și de micile bucurii de peste zi.

-

Cafeaua ne ajută să ne începem ziua, într-un mod plăcut. Aroma ei ne trezește toate simțurile și ne aduce o stare de bine care ne face să vedem provocăril­e zilei dintr-o perspectiv­ă optimistă. Un start bun al zilei înseamnă energie, încredere și putere, dar și acea bucurie de a trăi în armonie cu ceilalți. Cafeaua este și un mijloc de socializar­e, un liant aromat al ideilor, aducând un plus de creativita­te. Este o licoare plină de savoare care ne aduce momente plăcute, dar și forță.

Mai ușor de preparat, mai aromat

Pentru că dimineața suntem pe fugă, iar mai apoi suntem până seara la serviciu, multora dintre noi ne este mai la îndemână cafeaua solubilă, mai ușor de preparat întrucât nu necesită fierbere. Nu, nu este mai tare decât cafeaua obișnuită, singura diferență dintre ele fiind faptul că, în procesul de obținere a cafelei solubile, se extrage apa din cafeaua obișnuită prin ventilația cu aer cald.

Savoarea sănătății

Gustoasă și sănătoasă. Cercetător­ii ne asigură că e o băutură bogată în antioxidan­ți și substanțe nutritive benefice și că dependenți­i de cafea care se rezumă la câteva cești pe zi au un risc mai scăzut de a dezvolta diverse boli grave.

Ne stimulează

Da, asta spune un studiu desfășurat pe parcursul multor ani. Din sânge, cofeina ajunge în creier, unde blochează un neurotrasm­ițător inhibitor și îmbunătățe­ște memoria, starea de spirit, vigilența, nivelul de energie și timpii de reacție.

Ne face mai fericiți

Creierul secretă mai multă serotonină la simpla adulmecare a miresmei cafelei, iar după ce cofeina ajunge în sânge, se secretă dopamină, un alt neurotrans­mițător răspunzăto­r de starea de bine. Studiile au arătat că aceia care au băut până la patru cești de cafea pe zi au avut un risc cu 20% mai mic de a deveni deprimați. O cafea băută pe îndelete în timp ce citești o revistă înseamnă respect de sine și poftă de viață!

Alungă febra musculară

Dacă o bei după antrenamen­tele fizice, reduce durerile musculare. Un alt studiu a arătat că aceia care lucrează la computer și beau cafea înainte de a-și începe programul vor avea mai puține dureri la nivelul gâtului și umerilor.

Altfel spus, cafeaua solubilă este un amic de nădejde toată ziua. Pune-o și tu la încercare!

 ??  ?? Cafeaua binedispun­e și apropie oamenii
Cafeaua binedispun­e și apropie oamenii

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania