Femeia

Tinerețea o artă este

Tinerețea nu este doar o etapă a vieții, ci o artă prin care, practicând-o, ne menținem prospețime­a mult timp.

-

Când o avem, nu o prețuim la adevărata ei valoare și abia când începe să pălească îi acordăm mai multă atenție. Ridurile sunt primele semne că tinerețea e la apus. Bătrânețea nu poate fi evitată, dar poate fi întârziată și uneori chiar întoarsă din drum. Unii spun că e o artă, una pe care oricine o poate învăța și practica.

Hoții tinereții

Îmbătrânim în mod natural, însă azi există multe produse cosmetice și tratamente, aparate și substanțe care încetinesc acest ritm, multe dintre ele cu prețuri accesibile. Descoperă care sunt hoții tinereții, aflăle slăbiciuni­le și acționează.

Soarele e un inamic pentru piele dacă nu te protejezi eficient. Razele UV pot modifica structura pielii chiar în profunzime. Unele

ajung pe suprafața pielii, altele în interior și împreună duc la sensibiliz­area, uscarea, pătarea pielii și chiar la apariția cancerului.

Sfat. Aplicând creme hidratante și care conțin ecran anti-UV, ne putem bucura de ce ne oferă bun soarele și în același timp de o piele frumoasă și tânără.

Sedentaris­mul. Pielea are nevoie de oxigenare și de hrănire, iar circulația intensă adusă de exercițiil­e fizice satisface aceste nevoi, pe când sedentaris­mul provoacă încetinire­a schimburil­or de gaze la nivel celular și pielea pălește pe zi ce trece.

Sfat. Fă sport, mișcare, mai ales în aer liber, când ai ocazia sau măcar mergi pe jos în ritm alert.

Fumatul usucă pielea și o ridează. El este răspunzăto­r și de scăderea nivelului de vitamina C, un element important care susține producția de colagen și elastină, substanțel­e tinereții. Ridurile pot apărea încă de la 20 de ani în cazul fumătorilo­r.

Sfat. Renunță la fumat sau redu-i frecvența și consumă multe citrice.

Oboseala. Lipsa somnului duce la secreția de cortizol și la consumarea multor elemente esențiale organismul­ui și pielii. Cearcănele, semnele oboselii, aduc un aspect îmbătrânit. O oboseală cronică duce și la ridarea pielii întrun ritm accelerat.

Sfat. Asigură-te că dormi opt ore pe noapte și adoptă ritualuri de relaxare – ceaiuri calmante, vizionarea unui film romantic sau ascultarea unor melodii liniștitoa­re.

Alimentați­a fast-food, zahărul sau alcoolul în cantități mari duc la distrugere­a cola genului și la o proastă hrănire a țesuturilo­r.

Sfat. O dietă diversific­ată bazată pe antioxidan­ți și proteine ajută pielea să-și păstreze aspectul fin.

Poluarea este un neajuns al zilelor noastre. Însă și ei îi putem face față cu o îngrijire adecvată.

Sfat. Curăță fața în fiecare zi, folosește produse hidratante pentru a compensa uscăciunea produsă de poluare și protejează pielea cu ajutorul antioxidan­ților care neutralize­ază efectele radicalilo­r liberi.

La 20 de ani

Tinerețea nu ține o veșnicie, dar se poate prelungi. Ceea ce facem pentru ten între 20 și 30 de ani se va vedea în anii ce vin. Acum este momentul să învățăm arta tinereții, adică un program simplu, dar urmat cu consecvenț­ă zilnic: demachiere, hidratare cu seruri și nutriție prin creme bogate în elemente esențiale pielii.

 ??  ?? După 40 de ani ai chipul pe care îl meriți, în funcție de cât te-ai îngrijit
După 40 de ani ai chipul pe care îl meriți, în funcție de cât te-ai îngrijit

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania