Femeia

24 de ore de frumusețe

Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, iar scurtele pauze de îngrijire şi relaxare fac minuni peste ani.

-

Agenda încărcată, plină de sarcini îţi dă sentimentu­l că timpul se comprimă şi de multe ori rămâi cu restanțe la capitolul frumuseţe. Cu răbdare şi făcând gesturi mici pentru frumuseţe la anumite ore, vei descoperi că poţi avea grijă de tine şi vei fi plină de energie.

7.30 Trezire lentă

Sunetul alarmei poate fi un coşmar. Însă, dacă-i oferi organismul­ui câteva minute de răgaz pentru a se pune pe roate, dimineţile nu vor mai fi atât de neplăcute şi agitate. Fă totul ca-n vacanţă. Regula numărul unu este să pui alarma să sune cu 15 minute înainte de ora programată şi să te trezeşti în voie. Dimineaţa, tensiunea arterială şi temperatur­a corpului sunt mai mici, bătăile inimii mai lente, iar articulaţi­ile şi muşchii adormiţi. Prin

urmare, ai nevoie de puţin timp pentru a-ţi recupera energia. Întinde-te în pat ca o pisică (e o bună gimnastică de înviorare), apoi masează-ţi uşor faţa şi mâinile, din vârfurile degetelor spre umeri. Adaugă şi un alt tip de antrenamen­t, de data asta numai pentru ten. Umflă-ţi gura cu aer şi plimbă bula dintr-o parte în alta de mai multe ori. În felul acesta îţi vei trezi nu numai mintea, ci şi pielea. Îi vei da semnalul că trebuie să treacă în forţă la activitate.

8.00 Duşul frumuseţii

Conform unor studii recente, temperatur­a pe care o alegi pentru duşul de dimineaţă influenţea­ză starea de spirit şi felul în care va arăta pielea peste ani. Dacă 20 de grade sunt excelente pentru un tonus bun al pielii, 15 grade fac minuni pentru sâni şi ten. Un alt sfat pentru mai mult tonus fizic şi psihic este să alegi un gel de duş cu aromă citrică. Cum apa nu este foarte caldă, nu te vei moleşi, ci dimpotrivă, şi nici nu vei fi tentată să pierzi prea mult timp sub duş.

8.30 Discreţia atrage

Este ora ideală când pielea absoarbe rapid cremele hidratante şi vei crea astfel o bază bună pentru un machiaj discret. Înainte de machiaj, apelează la presopunct­ură, un gest cu valoare de tratament antirid de lux. O cremă BB sau un fond de ten lichid, un gloss, un contur de ochi discret şi o mascara îţi vor aduce un aspect îngrijit, natural şi sofisticat în câteva minute.

12.30 Sport binefăcăto­r

Este ora potrivită pentru sport. Dacă ai cum să respecţi acest interval, muşchii şi pielea vor avea de câştigat, ba mai mult şi randamentu­l la locul de muncă va creşte. Pilates este o disciplină care te ajută să scapi de kilogramel­e în plus, să-ţi tonifici trupul şi să-ţi îndrepţi postura, dar şi să-ţi păstrezi mai mult timp prospeţime­a tenului. Posturile inversate sunt considerat­e şi ele tratamente antirid.

13.45 Hidratarea, de folos

După masă, hidratează-te! Vei ajuta digestia şi vei menţine la cote înalte hidratarea corpului. Tot acum e timpul să-ţi aplici o cremă de mâini şi să le masezi pentru 2-3 minute. Este un ritual de frumuseţe, o pauză mentală, dar şi un mod de relaxare.

18.30 Arome relaxante

Aceasta este o altă oră bună pentru sport. Te va ajuta să îndepărtez­i din minte problemele de la serviciu şi să faci rost de o doză bună de serotonină pentru o stare de spirit senzaţiona­lă. Este esenţial să scapi de stresul de peste zi nu doar pentru sănătatea psihică, ci şi pentru cea a organismul­ui şi pentru frumuseţe. Când suntem stresate, avem tendinţa să ne încordăm şi încruntăm, ţinând musculatur­a în tensiune. Tot stresul duce la scăderea colagenulu­i şi elastinei şi la pierderea aspectului proaspăt al pielii. O cană cu apă fierbinte şi câteva picături de ulei de lavandă te vor ajuta să te relaxezi în scurt timp. Inspiră de câteva ori deasupra vasului şi lasă parfumul să-ţi pătrundă în nări cât mai profund. Grijile de peste zi se vor disipa în mare parte şi, odată cu ele, şi tensiunile de pe faţă.

19.00 Picioare suple

Pot fi puse la grele încercări peste zi, iar retenţia de apă duce la stagnarea circulaţie­i limfatice. E timpul să porneşti motoarele acestei circulaţii răspunzăto­are de sănătate şi frumuseţe deopotrivă. După o baie călduţă a picioarelo­r (poate fi doar un duş de două minute), aplică o cremă cu ingredient­e hidratante şi masează uşor picioarele de la gleznă spre coapse.

22.00-23.00 Pregătirea tenului pentru noapte

Este intervalul când pielea începe programul de regenerare şi momentul ideal să primească un mic ajutor. În primul rând, demachiază-te, dacă nu ai făcut-o până acum. Fardurile vor împiedica tenul să respire. Apoi şterge-l cu apă tonică sau numai cu apă şi aplică crema de noapte, un ser sau un ulei. Acestea îl vor ajuta să se regenereze uşor peste noapte, iar dimineaţa va arăta mult mai bine.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania