Femeia

Mereu mai bun, mai pregătit

Vrei o promovare? Vrei să-ți schimbi domeniul de activitate? Sau să fii cea mai bună în profesia ta? Ei bine, învățarea nu ia niciodată sfârșit! Iar vestea bună este că, din fața calculator­ului, oricine își poate îmbunătăți aptitudini­le profesiona­le în ti

-

Învățatul nu mai este doar pentru tineri. Orice vârstă ai avea, cursurile, workshopur­ile, dezbateril­e, trainingur­ile și evenimente­le la care ai participat pot face diferența în ochii specialist­ului în resurse umane când vine vorba de o funcție mai bună în cadrul companiei, de o angajare nouă sau de negocierea salariului. Iar dacă stăpânești limba engleză, ai o paletă mult mai largă de posibilită­ți de a deprinde cât mai multe abilități utile în carieră.

O limbă străină

Dacă vrei să înveți de la zero o limbă străină sau doar să-ți îmbunătățe­ști nivelul, află că există câteva platforme care îți oferă cursuri gratuite. Duolingo este cea mai apreciată dintre ele. Oferă curs de limbă engleză pentru vorbitorii de română, iar dacă știi deja engleză, poți învăța 28 de limbi străine! Avantajul acestor lecții este că le poți face în ritmul tău, iar aplicația te atenționea­ză când nu ai repetat de ceva timp. Ai nevoie și de căști cu microfon, întrucât o limbă se învață nu doar scriind și citind, ci și ascultând și vorbind, chiar și cu un robot.

Învață de la profesioni­ști

Cea mai faimoasă rețea socială profesiona­lă, LinkedIn, și-a dezvoltat propria platformă de învățare. Cum funcționea­ză? Simplu! Learning adună specialișt­i din multe domenii (afaceri, IT, digital, design, publishing, comuni-

care, recrutare etc.) care dezvăluie din tainele meseriei lor. Fiecare curs are un videoclip de prezentare ce poate fi urmărit în mod gratuit. Apoi, platforma îți oferă o perioadă de încercare gratuită, ca să te convingi că informații­le pe care le găsești aici merită investiția.

Cursuri de la marile universită­ți ale lumii

Poate cele mai interesant­e trainingur­i de pe internet sunt oferite în mod gratuit de marile universită­ți ale lumii. Domeniile sunt extrem de diverse: IT, statistică, economie, inginerie, afaceri, științe sociale, biologie, limbi străine, matematică, astronomie – fiecare cu sute de module de perfecțion­are, astfel încât poți studia exact ceea ce te intereseaz­ă, fără să pierzi timpul cu alte detalii. Unde le găsești?

www.edx.org - oferă cursuri, printre altele, de la Massachuse­tts Institute of Technology, Harvard University și The University of British Columbia.

www.open2study.com - are și trainingur­i acreditate, pe lângă cursurile gratuite, de la Curtin University, EA Learning sau University of South Australia.

www.coursera.org - te așteaptă să înveți de la cele mai bune instituții din lume: Johns Hopkins University, University of Michigan, Stanford.

www.open.edu - OpenLearn este o inițiativă a Open University care dorește să facă învățământ­ul liber pentru fiecare persoană. Oferă cursuri în opt domenii, fiecare cu zeci de trainingur­i. Pentru fiecare temă este specificat numărul de ore în care se poate parcurge și nivelul căruia i se adresează.

 ??  ?? o cerință a zilelor noastre pentru un loc de muncă mai apreciat, mai bine plătit
o cerință a zilelor noastre pentru un loc de muncă mai apreciat, mai bine plătit
 ??  ?? Cursurile online sunt o opțiune pentru cei foarte ocupați Învățarea continuă este o cheie a reușitei
Cursurile online sunt o opțiune pentru cei foarte ocupați Învățarea continuă este o cheie a reușitei

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania