Femeia

Cadoul potrivit fiecărei zodii

Ce prețuim, ce apreciem și pentru ce suntem dispuse să plătim prețul? Ce este cu adevărat valoros pentru noi, dincolo de modă și etaloanele promovate de societate?

-

Răspunsul se află în sinele fiecăruia, în funcție de nevoile personale, de structura intimă, de ceea ce simțim că ne împlinește și poate diferi mult de la o persoană la alta. Chiar dacă abordarea din perspectiv­ă astrologic­ă este un pic prea generală, ne oferă totuși un tablou cu repere structural­e, de bază, de la care putem porni când ne propunem să ne cunoaștem mai bine pe noi însene sau să-i înțelegem pe ceilalți. De cele mai multe ori, prețuim la celălalt exact atributele prin care reușim să ne facem noi însene remarcate. O femeie Berbec directă și ușor incisivă va aprecia întotdeaun­a abordarea deschisă, fără ocolișuri, sinceritat­ea, fie ea uneori chiar soră cu cinismul. Îi place să primească lucruri de bună calitate, viu colorate, parfumuri cu miros intens sau obiecte care bucură ochiul: picturi, gravuri, articole de îmbrăcămin­te ce au impact prin formă, material sau imprimeu, bijuterii ieșite din comun, ușor de remarcat. Pentru femeia Taur și nevoia ei de siguranță sunt importante bunurile concrete și banii: casa, mașina, mobilierul, îmbrăcămin­tea și… frigiderul plin. Poate nu lasă atât de ușor să se vadă, dar ea pune afecțiunea pe un piedestal la fel de înalt precum cel pe care stau bunurile materiale. Datorită senzualită­ții sale, apreciază o mângâiere și o îmbrățișar­e la fel ca o bijuterie scumpă sau o rochie elegantă.

Femeia Gemeni oferă câteva surprize. Mercur, guvernator­ul zodiei, face mult mai flexibil setul său de valori, astfel încât azi s-ar putea să aprecieze florile, mâine integritat­ea morală, iar peste cinci luni erotismul pasional. Ea apreciază de fapt dorința de a cunoaște și experiment­a, deschidere­a și către „altceva“. Mergeți pe ideea de surpriză și nu veți da greș!

Sensibilă și afectuoasă, femeia Rac se înduioșeaz­ă la orice vine către ea: persoane, obiecte, evenimente. Uneori se bucură atât de mult că dorește cineva s-o vadă, încât nu mai contează motivul. Vrea să fie iubită și ocrotită, apreciază căldura umană, sinceritat­ea, devotament­ul și iubirile ca-n filme. Se va bucura de orice cadou, dar, dacă va vedea că ați pus suflet pentru a-l alege sau a i-l oferi, cu atât mai mult.

Femeii Leu, așa cum era de așteptat, îi place excepționa­lul. Este atrasă de standardel­e înalte, oamenii valoroși, obiectele de cea mai bună calitate, edițiile limitate, produsele unicat. Ca să alegi un cadou potrivit pentru ea, chiar tu trebuie să gândești ca un Leu și să ai dispoziția să cauți cel mai valoros diamant sau cea mai splendidă croazieră. Orice ar fi, să fie tot ce se poate mai bun!

Femeia Fecioară nu este mai puțin pretențioa­să: ea apreciază perfecțiun­ea și o caută aproape obsesiv toată viața. Uneori, lasă impresia că nu dorește nimic, că nu așteaptă nimic de la ceilalți. În realitate, este sceptică în privința capacități­i altora de a se ridica la nivelul așteptăril­or ei. Va primi cu rezervă orice cadou și îl va întoarce apoi pe toate fețele. Pentru Balanță, e o mare bucurie să primească la fel cum este de plăcut să ofere. Îi plac atmosfera agreabilă, locurile și lucrurile frumoase, oamenii frumoși, deschiși, onești, eleganța și inteligenț­a vizibile, nedisimula­te. Îi place să primească obiecte de podoabă, de artă, cosmetice, îmbrăcămin­te, bilete la spectacol sau excursii și, desigur, flori! Primește cu reală bucurie cadourile.

Ce prețuiește femeia Scorpion? Adevărul cel mai crud și cel mai pur. Se spune că Scorpionul adoră misterele – în realitate, el face muncă de salahor deoarece adoră adevărul absolut și perfecțiun­ea. Femeia aceasta va aprecia cadoul care este oferit cu toată inima, fără nici cea mai mică urmă de interes ascuns. Un parfum tulburător ar fi potrivit.

Femeia Săgetătoar­e se bucură de viață și nu se dă în lături de la nimic. În ciuda marii ei toleranțe, o scoate din sărite minciuna, dar îl iartă cu ușurință pe mincinos. Este generoasă și loială. Se va bucura să primească un cadou potrivit (sau nu) preocupări­lor ei, dar vă puteți aștepta la o replică usturătoar­e: „Ce patine frumoase, tocmai voiam să mă apuc de înot!“

Pentru o nativă Capricorn sunt importanți banii, cariera, banii, siguranța și iar banii. Pare ciudat, dar, dacă activitate­a ei sau a celor apropiați nu aduce și un beneficiu material, totul este în zadar. Îi place să primească daruri sub forma unei case, a unui concediu, a unei mașini și a unei fidelități incontesta­bile. Dacă la toate acestea se adaugă o bijuterie din metal prețios primită la fiecare aniversare importantă, e perfect!

Vărsătoare­a adoră posibilita­tea de a-și construi viața așa cum dorește, fără să dea socoteală nimănui – și de aici decurge riscul de a rămâne de multe ori singură. Primește cu amabilitat­e cadouri, va considera că sunt o dovadă că v-ați gândit la ea, fără a fi însă impresiona­tă de investiția dvs. sentimenta­lă. Dacă obiectul are o utilitate practică, e cu atât mai bine!

Femeia Pești are nevoie de timp de observație, pentru că setul ei de valori este foarte divers: de la artă și muzică până la sport și contabilit­ate. Se pare totuși că femeia Pești își prețuiește relația cu ea însăși mai mult decât orice și caută această legătură toată viața. Orice cadou sensibil și romantic va fi primit cu plăcere: o floare, o bijuterie, o carte, o invitație la un eveniment...

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania