Femeia

Florina Șerban: Când mă uit în oglindă, văd o femeie împlinită

Directorul executiv Oriflame România ne dezvăluie trucurile de înfrumuseț­are ale propriei vieți și un traseu profesiona­l rupt parcă dintr-un vis american.

- Florina Șerban:

Pare acea superfemei­e pe care o admirăm la nesfârșit pe marele ecran. Și, fără mari exagerări, chiar este! Atât timp cât poate strecura în programul ei profesiona­l atât de aglomerat călătorii de vis în familie, ieșiri relaxante cu prietenele, gesturi și întâlniri romantice cu cel carei este soț de 25 de ani, acest director executiv al unei companii internațio­nale de mare succes are parte de toată admirația noastră! Fără doar și poate, povestea ei este o sursă de inspirație pentru toate femeile careși doresc mai mult de la viață.

Ați făcut Liceul Pedagogic și v-ați pregătit pentru o cu totul altă profesie decât cea de acum. De ce ați ales pedagogia și care au fost satisfacți­ile ca învățătoar­e?

Pedagogia a fost mai mult decât un vis, a fost realitatea cu care am crescut. Mama mea a fost învățătoar­e, surorile ei au fost învățătoar­e, iar sora mea mai mare este educatoare. Am crescut în acest mediu și nu miam imaginat niciun moment că aș putea avea altă meserie. Satisfacți­ile sunt imense! Primești puii de om dezorienta­ți în clasa I, iar după patru ani, le predai profesoril­or niște copii echilibraț­i, care știu să scrie, să citească, să socotească, copii care iau decizii și care au învățat să fie independen­ți și interdepen­denți. Cred cu tărie că, dintre toate cadrele didactice, învățătoar­ea își pune cel mai tare amprenta în dezvoltare­a copiilor.

Ce v-a îndemnat să vă reprofilaț­i? Când și cum s-a petrecut schimbarea jobului?

De fapt nu mam reprofilat niciodată complet! Doar am făcut pași, uneori mai mari decât credeam că pot face, uneori mai departe decât credeam că se poate ajunge. Totul a început de la o mare nevoie financiară. Neam mutat în București crezând că o să le putem oferi copiilor noștri mai multe opțiuni, dar creditul

pe care îl luasem să ne cumpărăm un apartament modest nea sufocat. Mam surprins de prea multe ori spunând „nu ne putem permite“, „nu avem bani“, „nu putem să mergem în concediu“, încât am înțeles că îmi limitam deja mental copiii. Atunci am hotărât că pot face și altceva pe lângă meseria mea. Astfel, noua mea activitate (n.r. de reprezenta­nt Oriflame) a venit în paralel cu jobul meu de învățătoar­e și așa a continuat timp de 2 ani.

Cât de greu sau de ușor v-a fost să ieșiți din zona dvs. de confort pentru a o lua de la zero?

Partea frumoasă a noului meu job am descoperit­o destul de repede. Ușor na fost, dar, dacă ar fi fost ușor, care ar mai fi fost satisfacți­a? Îmi plac provocăril­e și îmi place să ies din zona de confort. Fac asta de multe ori intenționa­t. Altfel, nar exista evoluție. Ca învățătoar­e, nu prea mai aveam provocări. În compania în care lucrez acum, am descoperit că nu există limite pentru creștere.

Ce greșeli regretați din întregul dvs. traseu profesiona­l?

Nu regret nimic din tot traseul meu profesiona­l! Fiecare „greșeală“a fost o experiență din care am învățat ceva, astfel încât să fac lucrurile mai bine data viitoare.

Am viața pe care mi-o doresc, viața pe care și-o poate dori oricine. Merg în vacanțe de 8 ori pe an, pot să lucrez de pe plajă sau în pijama, mă bucur de recunoaște­re și de evoluție.

 ??  ?? Doamna Șerban sau întruchipa­rea lui „vreau, deci pot“
Doamna Șerban sau întruchipa­rea lui „vreau, deci pot“
 ??  ?? Cariera doamnei Șerban presupune multe deplasări
Cariera doamnei Șerban presupune multe deplasări
 ??  ?? Alături de soț
Alături de soț
 ??  ?? Într-una din numeroasel­e călătorii
Într-una din numeroasel­e călătorii

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania