Femeia

Viața bate filmul

-

Actriță, cântăreață, compozitoa­re, scriitoare, producătoa­re de film și designer de modă, Cher este un soi de legendă vie a Americii. Are 72 de ani, o fată care a devenit cu ceva timp în urmă bărbat și o mamă vioaie care și-a lansat discul de debut la 86 de ani.

Și astea sunt doar câteva dintre curiozităț­ile vieții vedetei. Cher, pe numele ei adevărat Cherilyn Sarkisian LaPiere, s-a născut la 20 mai 1946, dintr-un tată armean și o mamă cu descendenț­ă complicată (amerindian­ă, engleză și germană). A avut o copilărie mai degrabă tristă, pentru că mama ei, Georgia, a divorțat curând după nașterea ei și, așa erau vremurile, chiar dacă s-a recăsători­t, o vreme a fost nevoită s-o lase pe Cher la orfelinat.

Prea multă școală strică

Georgia a avut ambiția de a deveni actriță, dar nu prea i-a reușit. A fost model când și când, a făcut un pic de figurație și până la urmă s-a recăsători­t cu un bancher care, într-un final, a înfiat-o și pe Cher. Ba i-a plătit și lecții de actorie. La 16 ani, din pricina dislexiei, Cher a fost nevoită – nu i-a părut prea rău – să renunțe la liceu. Atunci l-a cunoscut pe Warren Beatty, în plină ascensiune după Splendoare în iarbă, cu care a avut o scurtă relație. Curând l-a cunoscut pe Sonny Bono, fiul unor imigranți sicilieni, băiat de prăvălie într-o băcănie și aspirant la lumea

muzicii mari.

I Got You, Babe

Este titlul cântecului care i-a făcut celebri pe Sonny și Cher. Bono a reușit să ajungă asistentul unui important producător muzical al vremii, Phil Spector, iar Cher a reușit să se împrietene­ască la cataramă cu Sonny. S-au mutat împreună, la început doar ca să împartă chiria. Dar, puțin câte puțin, s-au îndrăgosti­t și, până la urmă, s-au căsătorit, în 1967. În 1965, Sonny a compus cel mai mare hit al lor, I Got You, Babe, cu care au devenit celebri. În 1969, Cher a născut primul ei copil, o fetiță numită Chastity (castitate). La 41 de ani, Chastity a devenit Chaz Bono, bărbat cu acte în regulă, activist LGBT.

Valoarea nu cunoaște numărul anilor

O celebră zicere care poate fi ilustrată cu cariera artistei de origine armeană. După despărțire­a de Sonny Bono, Cher nu s-a lăsat. Și-a continuat cariera solo, dar și pe cea de actriță, unde a avut un real succes. Câștigăroa­re a unui Oscar, a unui Grammy, a unui premiu Emmy și a trei Globuri de aur, Cher a dat lovitura, cum spuneam mai sus, în lumea muzicii la 52 de ani. Poate exagerează puțin cu chirurgia estetică, dar are încă o conformați­e de invidiat. Și, după mai multe certuri, a reușit să se împace cu fiica/fiul ei. O viață mai ceva ca un film!

 ??  ?? O viață artistică și personală tumultuoas­ă
O viață artistică și personală tumultuoas­ă

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania