Femeia

Scriitor-călător: Dana Săvuică

De pe podiumuril­e de modă a pășit pe platourile de televiziun­e, acum cutreieră lumea largă și, mai nou, poposește la biroul ei de scriitoare.

-

Alansat mode, stiluri, provocări, controvers­e: Dana Săvuică se lansează acum într-o nouă carieră, aceea de scriitoare, și pornește în jurul lumii, ca autor al unui blog de călătorii de mare succes. Aceste activități sunt totuși legate exact prin acest fir al călătoriil­or, al zărilor îndepărtat­e care ne îmbogățesc mintea și sufletul, ne educă și chiar ne iluminează.

Scriitoare de ficțiune

Cartea Danei, „Din călătoriil­e unei femei cu suflet de copil“(Editura Univers), nu este o carte de memorii sau nonficțiun­e, ci un adevărat roman – cu rădăcini autobiogra­fice, dar propriu-zis un roman. Citindu-l, am descoperit un personaj alterego, care își păstrează și la vârsta adultă deschidere­a spre acel imaginar care pândește atrăgător în fiecare colț al minții noastre de copil, dar apoi este îndepărtat mai mult sau mai puțin violent de valurile realului. Deși i-a plăcut totdeauna să citească, Dana mărturiseș­te că a fost o surpriză și pentru ea ușurința cu care s-a pomenit așternându-și rândurile pe hârtie - aceasta după ce în lumea internetul­ui optase pentru un vlog (video-blog) - www.danasavuic­a.ro - unde postează de ceva vreme filme despre călătorii, sfaturi de shopping, beauty și stil de viață în general.

Și-a scris cartea din dorința de a pune în evidență felul în care te formează o viață de călătorii, confruntar­ea cu zările străine: îți deschide orizonturi­le realului și în același timp te conectează cu tine, cu acest strat de „acasă“pe care îl găsești numai în interiorul tău și spre care există mereu o legătură sigură, dar mereu aventuroas­ă prin formele alese: imaginația. Crescând într-o familie de diplomați, descoperin­d de mică lumi exotice, confruntân­du-se cu prejudecăț­ile, dar și cu minunile pe care le întâmpină la tot pasul, micuța Dana se transformă din rățușca cea urâtă într-o femeie frumoasă și sigură pe ea, o imagine recunoscut­ă a eleganței și stilului. Își păstrează însă sufletul de copil și bucuria de viață și iată cum poate scrie acum, la cei 48 de ani ai săi, după iluzii, decepții, eșecuri, dar și mari succese, privind viața ca pe o minune.

O viață de călătorii

„Trebuie să treci prin viață ca să realizezi că e frumoasă la orice vârstă. Important este să alegi drumul pe care ți-l dictează inima, sufletul și nu neapărat anturajul sau societatea. Eu am învățat să cred în mine și în dorințele mele. Uneori, dacă muncești sau dacă lupți pentru ele, se transformă în realitate. Alteori, poți fi surprinsă că ți se împlinesc fără nici cel mai mic efort“, spune ea.

Planuri de viitor

Dorința ei acum este să călătoreas­că mult. „Simt că sufletul meu asta își dorește. Așa mă simt împlinită, relaxată... Am început anul descoperin­d Maldive. Am scris un capitol în carte despre reîntoarce­rea mea după 35 de ani în Sri Lanka (țara în care am copilărit aproape 5 ani), am vizitat recent Maroc și Iordania, apoi Sankt Petersburg și Dubai și am ochit deja Oman, Tunisia, Egipt ca destinații viitoare. Cine știe, poate mai scriu o carte!“continuă Dana.

 ??  ?? Secretul tinereții? Un stil de viață activ!
Secretul tinereții? Un stil de viață activ!
 ??  ??
 ??  ?? Pe tărâmuri arăbești Relaxarea la o terasă este oricând bine-venită
Pe tărâmuri arăbești Relaxarea la o terasă este oricând bine-venită

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania