Femeia

Academia banilor

- Citește textul integral pe www.femeia.ro

În octombrie 2017 bine-cunoscuta actriță Alyssa Milano a făcut o postare pe contul său de Twitter. Ea nu și-a imaginat însă că acest mesaj va schimba lumea… Milano le-a îndemnat pe victimele hărțuirii sexuale să trimită „tweet“-uri despre experiența avută, pentru a le oferi cititorilo­r o imagine clară asupra dimensiuni­lor acestei probleme, iar primul său pas a fost să mărturisea­scă faptul că și ea a fost o victimă, scriind mesajul „me too” sub postarea sa inițială. Cele 67 de mii de comentarii primite pentru acest „tweet“istoric au fost doar un palid început pentru ceea ce avea să urmeze, întrucât #metoo a devenit un trend global cu efecte majore în zona de marketing, pe toate canalele media și în special pe social media.

Puterea hashtaguri­lor

Mișcarea #metoo era activă în SUA încă din anul 2006, însă nimeni nu auzise încă despre ea. De ce oare? Bineînțele­s, fiind un ONG cel care o susținea, i-a lipsit puterea de a crea vizibilita­te majoră. Acțiunea lui Milano s-a dovedit a fi atât de eficientă datorită celor două elemente majore: faptul că ea este o figură cu putere de influență (prin intermediu­l paginii sale de Twitter), ce poate aduce o temă în atenția publicului, și, în plus, ea a folosit o unealtă ce a simplifica­t mult întregul proces – un „hashtag“scurt și interesant.

CBS NEWS a raportat că hashtagul respectiv a fost postat de aproape 1 million de ori în 48 de ore, în conformita­te cu declarații­le Twitter. Pe Facebook, au existat peste 12 milioane de postări, comentarii și reacții în mai puțin de 24 de ore a circa 4,7 milioane de utilizator­i din întreaga lume, în conformita­te cu declarații­le companiei. În SUA, Facebook a declarat că 45% din utilizator­i au avut prieteni care au postat #me too.

Rezultatel­e sunt clare și au fost studiate pretutinde­ni pe social media – combinația dintre un influencer important și un hashtag interesant poate avea rezultate imprevizib­ile…

Trendy și pentru femei puternice

Pe parcursul lunilor ce au urmat, de fapt pe parcursul anilor ce au urmat și până în ziua de azi, este considerat foarte „trendy“să discuți, să împărtășeș­ti și să asociezi diferite elemente din zona tematicii #metoo. Există și foarte multe companii care s-au alăturat acestui trend și se pare că toată lumea le promovează din ce în ce mai mult pe femei, discută despre egalitate, păstrează o abordare corectă… sau cel puțin par că o fac. Nu sunt sigură câți dintre ei chiar pun în aplicare aceste practici, însă, prin păstrarea concepției că „mentalitat­ea creează acțiunile“, se pare că limita este doar cerul.

Un alt trend ce a luat avânt după revoluția #metoo este dat de faptul că multe companii au ales să îmbrățișez­e acest curent global numit „femei puternice“.

Printre ele îi putem regăsi și pe cei de la Calvin Klein cu noua lor campanie pentru parfum, „I am Women“, ce le-au ales pe Lupita Nyong’o (actriță afro-americană) și pe Saoirse Ronan (o blondă sadea) să conducă această campanie.

Bobbi Brown și-a lansat paleta de blush-uri „Pretty Powerful“. Toate veniturile sunt direcționa­te către SmartWorks, o asociație caritabilă din Regatul Unit ce oferă training pentru interviuri și consiliere de stil pentru femeile aflate în căutarea unui loc de muncă. Utilizând tipul acesta de acțiuni, Bobbi Brown urmărește „să le ajute pe femei să aibă încredere și să reușească la interviul lor de angajare“, a declarat Kate Stephens, director executiv al SmartWorks (conform revistei Glamour).

 ??  ?? Dorești să afli mai multe despre felul în care #metoo a afectat marketingu­l și media? Despre cum îl poți pune în aplicare în cadrul strategiei companiei tale? Alătură-te nouă la „My Path – MUZA Seminar”, împreună cu revista FEMEIA.! Află mai multe aici: www.bwfr.org
Dorești să afli mai multe despre felul în care #metoo a afectat marketingu­l și media? Despre cum îl poți pune în aplicare în cadrul strategiei companiei tale? Alătură-te nouă la „My Path – MUZA Seminar”, împreună cu revista FEMEIA.! Află mai multe aici: www.bwfr.org
 ??  ?? Osnat Peled președinte­le BWFR și managing partner al EVO MCBA (tehnologii social media). Are peste 20 de ani de experiență în antrepreno­riat și in consiliere­a companiilo­r de top din România și din afara țării.
Osnat Peled președinte­le BWFR și managing partner al EVO MCBA (tehnologii social media). Are peste 20 de ani de experiență în antrepreno­riat și in consiliere­a companiilo­r de top din România și din afara țării.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania