Femeia

Nu am timp nici să mor!

-

Sunt groaznic de obosită, nu am timp de nimic“. Așa vă vor răspunde în această perioadă, cu o privire tristă și de multe ori gâfâind, multe femei de afaceri. În aceste situații, mereu tind să le răspund cu „dragă soră, nu ești singura, suntem în mijlocul sezonului!” Chiar după ce se termină vara, de pe 10 septembrie până în prima zi de Crăciun, pare că suntem constant pe fugă. Alergând după un milion de treburi, targeturil­e de vânzări, recrutări HR, evenimente, conferințe, întâlniri de networking și, desigur, familie, copii și alte obligații importante. Din moment ce aceste trei luni sunt critice pentru business, nu e de mirare că este foarte greu să rămâi concentrat atunci când noi toți avem atâtea de făcut într-un timp atât de scurt.

Probabil pentru că reușesc să integrez în ceea ce fac mai multe „lumi“și par să meargă toate bine multă lume mă întreabă care e rețeta. Iată sfaturile mele de sezon:

#1 – UITĂ DE PERFECȚIUN­E! Da, atunci când ești responsabi­lă de mai multe sarcini, acceptă că nu le vei putea duce pe toate la capăt la perfecțiun­e. Nu îmi reduc standardel­e, sub nicio formă, dar îmi dau silința să nu mă simt prost atunci când nu pot duce la capăt anumite sarcini. Prin asta nu mă refer la clienții mei (ei sunt primii pe lista priorități­lor), ci la chestii mai puțin importante. Da, în timpul „sezonului“voi sări peste un prânz întreg pentru un sendviș, nu voi putea merge la manichiură tot timpul și nici nu voi practica anumite sporturi. Acestea sunt importante, dar vin după familie și lucru.

#2 – PLĂTEȘTE PENTRU AJUTOR. Redu din sarcini plătind pe cineva să ajute la curățenie, la călcatul hainelor, la sarcinile administra­tive și de contabilit­ate, cineva care să facă primele interviuri în numele tău. Să te ajute cu orice lucru care îți ocupă timpul și care poate fi plătit pentru asta. Dacă muncești din greu, meriți tot ajutorul! #3 – ÎNTÂRZIE ÎNȚELEPT.

Cu toții tragem de timp cu anumite sarcini și e chiar firesc să întârziem cu treburile mai puțin plăcute. Dar nu întârzia cu un deadline capital pentru tine – învață să îl respecți!

#4 – POȚI SPUNE NU. Sunt deosebit de încântată să fiu invitată la atâtea evenimente, întâlniri, cafele, petreceri etc. Adevărul trist este că nu pot participa la multe dintre ele deoarece chiar nu dispun de prea mult timp liber și nu vreau să pun sub semnul întrebării randamentu­l de a doua zi. De-a lungul anilor, am învățat să spun „nu” fără să mă simt vinovată. Efectul a fost incredibil: majoritate­a oamenilor au înțeles de ce am refuzat și nu s-au supărat, ba chiar au continuat să mă invite.

#5 – PREȚUIEȘTE MOMENTELE POTRIVITE. Când totul devine haotic și este greu să-ți dai seama care sunt momentele în care trebuie să dai tot ce poți pentru familie, angajați și clienți, nu rata momentele importante în care copiii au nevoie de tine cel mai mult sau când soțul ori partenerii te caută. Vor fi mereu acolo, e adevărat, însă asta nu înseamnă că nu trebuie ținut cont de nevoile lor.

# 6 – DACĂ E SCRIS, VA FI FĂCUT. Poți lesne uita de o sarcină, așa că fă-ți un obicei din a scrie tot ce trebuie să reții. Găsește un software de gestionare a proiectelo­r (sunt multe astfel de aplicații gratuite pe internet) unde tu și echipa să vă puteți pasa sarcini și să urmăriți în ce stadiu se află acestea. Planificar­ea bună este mereu cheia!

Doriți să aflați mai multe despre cum să vă planificaț­i anul 2019? Alăturați-vă nouă la PLANNING 2019 împreună cu FEMEIA.! Detalii pe: www.bwfr.org

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania