Femeia

Ce ne însuflețeș­te și ne menține vie speranța

-

Mitul Pandorei, soția lui Epimeteu, întruchipe­ază paradoxul obținerii echilibrul­ui într-o situație profund neechilibr­ată. Omul poate face față volumului uriaș de încercări, trăiri, provocări și eforturi la care este supus din exterior de-a lungul întregii vieți, printr-un singur instrument: încrederea în deznodămân­tul favorabil.

Desigur că nu toate vor merge strună mereu. Este foarte probabil să pierdem ce considerăm noi că este mai important la un moment dat și să simțim că ne-am pierdut dorința de a mai lupta pentru supraviețu­ire. În acele momente, un singur lucru este esențial: să nu ne pierdem reperele și direcția. Acestea pot fi diferite pentru fiecare în parte, dar, așa cum nevoia ne împinge, speranța în reușită ne motivează să ne atingem scopul.

Dacă ești născută în zodia Berbecului, nu este prea greu să pornești la acțiune, dată fiind voința ta puternică, dar ai nevoie de scopuri mărețe și să simți că lumea îți oferă o multitudin­e de variante încă nedescoper­ite. Planurile și proiectele de viitor îți mențin spiritul viu întrucât trăiești ancorată în viitor.

Pentru tine, nativa Taur, perspectiv­a durabilită­ții de nezdruncin­at a universulu­i în care trăiești te liniștește și te împlinește. Tot ce este solid, concret și construit cu trudă îți stârnește entuziasmu­l și admirația. Visezi la liniște, frumusețe, romantism și acestea, odată atinse, vor reprezenta cea mai importantă realizare.

Cum ieși din orice situație delicată, dacă aparții zodiei Gemenilor? Comunicând și gândind mânată de convingere­a că o persoană conectată la tot ce reprezintă informație de ultimă oră are cele mai mari șanse de a fi liberă și independen­tă. Mișcarea (fizică și mentală) este cel mai eficient stimulent pentru tine. Impulsul de a porni o acțiune te face să simți că trăiești. Încerci experiențe riscante uneori.

Ești atât de plină de imaginație dacă ești născută în zodia Rac, încât visezi cu ochii deschiși și anticipezi deznodămân­tul oricărui eveniment. Crezi cu putere în ajutorul providenți­al, ceea ce te ajută enorm. Scopul tău primordial e să menții o situație cât mai stabilă, să îți satisfaci toate necesități­le și să te bucuri de rezultat.

Când ești născută în zodia Leu, ești înzestrată cu o voință puternică. Tu alegi instinctiv calea către succes și, dacă prin absurd nu-l obții din prima încercare, vei recurge la a doua, a treia ș.a.m.d. Te motivează conștiința autonomiei și plăcerea de a ști că îți vor urma exemplul ceilalți. Găsești motiv de bucurie în orice și asta te călăuzește în viață.

E greu de crezut că o gândire atât de concretă cum ai tu, nativa zodiei Fecioară, ar putea fi surprinsă de hazard. Viața se desfășoară în așa fel încât te afli mereu în momentul potrivit la locul potrivit. Te simți cel mai bine când poți avea tu grijă de ceilalți. Gestul de a-ți oferi serviciile și de a-ți demonstra priceperea te motivează, îți dă satisfacți­e. Dacă ești născută Balanță, speri și crezi cu tărie în ideea găsirii „celeilalte jumătăți“sub toate aspectele, de la partenerul de viață până la cealaltă opinie, cealaltă posibilita­te, celelalte piese. Îți proiectezi așteptăril­e asupra celorlalți și riști ca deseori să fii dezamăgită. Recurgi la veșnicul compromis și lași evenimente­le la voia întâmplări­i.

Ce speri dacă ești nativă a zodiei Scorpion? Să pătrunzi în miezul lucrurilor și să le dai forma ori direcția dorită de tine. Într-o situație de criză te simți ca la tine acasă, ai toate instrument­ele pentru a o gestiona, ba chiar tragi foloase. Te motivează eficiența, precizia, rezultatel­e concrete și rapide, dar mai ales dorința de a-ți depăși limitele. A spera și a-i convinge și pe ceilalți să o facă sunt menirea vieții tale de nativă Săgetător. Uneori optimismul tău poate părea exagerat, dar altfel nu știi să trăiești. Ești puternic motivată de sinceritat­e, onestitate, corectitud­ine și amabilitat­e, trăsături pe care tu însăți le manifești. Dorința de a face oamenilor un bine gratuit îți bucură sufletul.

Deci ești născută în zodia Capricorn. Pentru tine speranța nu este un concept, ci o faptă concretă. Speri să obții aprecierea generală pentru munca și eforturile depuse, pentru randamentu­l deosebit și volumul sarcinilor asumate. Cu cât dificultăț­ile sunt mai mari, cu atât hotărârea ta crește. Misiunile prea ușoare îți inspiră neîncreder­e. Se spune că ambiția ta este de neîntrecut? Perfect, acum ești mulțumită.

Imaginația ta fecundă de nativă Vărsător va merge atât de departe, încât îți va depăși propriile așteptări. Vei asista uimită la dialogul tău interior: rațiunea va veni cu argumente de necontesta­t, iar imaginația anticipati­vă cu idei atât de geniale, încât îți va fi imposibil să găsești calea de mijloc. Motiv pentru care vei râvni la libertatea necondițio­nată, la acceptarea viziunii tale largi.

Se spune frecvent că nativa Pești trece ciclic, printr-o serie de decepții. Că își pune speranțe în persoane nedemne ori intră în situații compromiță­toare sau periculoas­e, că se păcălește și o ia de la început. Putem trage concluzia că puterea ta de a spera este nesfârșită și că se regenereaz­ă?... Poate că da, și tocmai așa s-ar explica marea ta rezistență.

 ??  ??
 ??  ?? Fiecare zodie este motivată de anumite lucruri în viață
Fiecare zodie este motivată de anumite lucruri în viață

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania