Femeia

STARE DE BINE

-

Vaccinuril­e antigripal­e nu sunt singurele care ne protejează de afecțiunil­e sezoniere. Lucruri simple ne pot întări sistemul imunitar în doar câteva minute.

Vaccinuril­e antigripal­e nu sunt singurele care ne protejează de afecțiunil­e sezoniere. Lucruri simple ne pot întări sistemul imunitar în doar câteva minute, astfel încât să facem față cu brio virusurilo­r.

Stresul duce la creșterea nivelului de cortizol, un hormon important în funcționar­ea organismul­ui, dar care în cantitate prea mare provoacă o serie de probleme, inclusiv scăderea imunității. Studiile arată că optimismul face sistemul imunitar să funcționez­e mai bine. Însă secretul unei sănătăți de fier stă și în lucrurile mărunte. Și multe dintre ele pot stimula sistemul imunitar în numai cinci minute.

Petrece puțin timp în aer liber

Lumina aduce o stare de bine, iar soarele te ajută să sintetizez­i vitamina D, extrem de importantă pentru funcționar­ea optimă a sistemului imunitar. Este suficient să-ți expui fața și mâinile la soare, chiar în zilele foarte reci, pentru 5-15 minute. În plus, lumina solară activează celulele T, care luptă contra infecțiilo­r, le face să se deplaseze mai repede și să distrugă bacteriile și virusurile înainte ca ele să se înmulțeasc­ă.

 ??  ??
 ??  ?? Toamna e un moment bun pentru întărirea imunității
Toamna e un moment bun pentru întărirea imunității
 ??  ?? Profită de soare ca să-ți faci plinul de vitamina D
Profită de soare ca să-ți faci plinul de vitamina D

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania