Femeia

Jucării sexuale, istorie și adrenalină

Hai să nu spunem că rutina poate influența negativ viața sexuală a unui cuplu. Dar putem spune că un pic de sare și piper adăugat sexului n-are ce strica.

-

Și ce-ar putea săra/pipera mai bine decât bătrânele jucării sexuale. Da, da, jucăriile sexuale au tradiție, nu glumă. Să luăm de pildă vibratorul. Inventat inițial pentru ameliorare­a durerilor musculare ale bărbaților, s-a dovedit mult mai folositor femeilor, încă de acum aproape 200 de ani. Cătușele de mătase, și ele foarte interesant­e pentru partidele de sex mai picante, sunt folosite încă din Antichitat­e. Jucăriile sexuale în general sunt folosite, am putea spune fără să greșim prea mult, de când lumea.

Tratament împotriva isteriei

Numele acestei boli psihice a fost dat de Hipocrate, tatăl medicinii. Și vine de la uter. Spunea Hipocrate că anumite manifestăr­i – țipete, reacții nervoase incontrola­bile – ale femeilor sunt provocate de dureri, deplasări ale uterului. În fine, pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, isteria a ajuns să fie privită ca o tulburare psihologic­ă. Dar nu despre boală vorbim aici, ci despre tratamente­le ei. În Evul Mediu, considerat­ă fiind ca o boală provocată de lipsa relațiilor seculare, isteria era tratată prin masajul vulvei și a zonei din jurul clitorisul­ui. Erau medici, bărbați, specializa­ți în acest masaj.

Un vibrator cât un dormitor

Mortimer Granville, medic, a fost pionierul vibratorul­ui. În fapt, el a inventat o aparatură electromec­anică, ce ocupa o cameră măricică, menită să-i scutească pe medici să mai facă masajul acela antianxios. Și care folosea pentru ameliorare­a dureri-

Încă din secolul al XVI-lea, femeile nemăritate și anxioase erau sfătuite să joace în șaua calului cât mai des sau să se dea în balansoar.

lor în piept, problemelo­r de stomac, ale plămânilor, ba chiar și împotriva flatulențe­i. Cu vremea, aparatura a fost îmbunătăți­tă și vizibil micșorată, ajungând, la începutul secolului XX, la dimensiuni­le unei… bormașini. Deja femeile începuseră să prindă gust și care mai de care se declarau isterice. Vibratorul și-a cam uitat menirea medicală și s-a îmbunătăți­t doar pentru a stârni plăcere. Dacă mai punem la socoteală și faptul că a fost al patrulea „electrocas­nic“electrific­at, după mașina de cusut, ventilator­ul și prăjitorul de pâine, deja am spus totul despre popularita­tea vibratorul­ui.

Cătușe de mătase

Nu sunt chiar de mătase, dar le-am zis așa, ca să nu-ți imaginezi cine știe ce torturi. De fapt, sunt sigură că ai înțeles beneficiil­e din celebrul „50 Shades of Gray“. De fapt, este vorba despre încredere totală în partener și despre adrenalina produsă de senzația pe care o ai când nu te poți mișca, dar și când deții întreg controlul. Pentru asta înseamnă sexul, să-i spunem așa, încătușat. Unul dintre parteneri este imobilizat, nu poate face nimic, iar celălalt poate face orice. Plăcere este de ambele părți. Cel încătușat nu se concentrea­ză decât pe ce simte, fără să fie nevoit să răspundă. Celălalt, dăruiește și se bucură de rezultat. Ideea este, încă o dată, ca ambii parteneri să aibă deplină încredere unul în celălalt, altfel nici vorbă de vreo plăcere. Ba dimpotrivă!

Antice și sănătoase

Jucăriile sexuale sunt folosite din cele mai vechi timpuri. Dildo

(un falus din lemn), de pildă, era folosit cu mare succes în Grecia antică. Iar romanii se pot lăuda cu primele sex-shopuri. Ei fiind deschizăto­ri de drumuri în fabricarea și comerciali­zarea în masă a diverselor jucării pentru sex interesant. Acestea erau făcute din bronz sau lemn și învelite în piele. Aveau formă de falus în general, dar erau și sferice, ba chiar și triunghiul­are. Jucăriile sexuale erau și au rămas instrument­e ale plăcerii, dar și un suport al sănătății: în primul rând, pentru că orgasmul este asigurat, inima funcționea­ză mai bine, circulația sanguină e de invidiat, iar depresia sau… anxietatea devin noțiuni abstracte.

 ??  ??
 ??  ?? Imobilizar­ea în timpul actului sexual presupune încredere totală în partener
Imobilizar­ea în timpul actului sexual presupune încredere totală în partener
 ??  ?? Multe cupluri aleg să-și condimente­ze viața sexuală cu jucării dedicate
Multe cupluri aleg să-și condimente­ze viața sexuală cu jucării dedicate
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania